«ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν θαύματα

«ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν θαύματα

Οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, Μέγα, Ηλιος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας-Δινάκη, Brava, Εζα, Eυβοϊκή Ζύμη, η μπίρα Νήσος και το Ούζο Βαρβαγιάννη

«ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν θαύματα
Συνηθίζουμε να λέμε ότι «οι Ελληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν θαύματα». Πριν από τρία χρόνια, λοιπόν, τρεις αμιγώς ελληνικές βιομηχανίες, η Agrino της οικογένειας Πιστιόλα, η ΕΨΑ της οικογένειας Τσαούτου και η Λουξ της οικογένειας Μαρλαφέκα ξεκίνησαν μια σημαντική συζήτηση.

«Πολλοί τότε μιλούσαν για την ανάγκη ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων ως απάντηση στην επέλαση των πολυεθνικών, αλλά και στην κρίση που είχε ξεσπάσει και κλιμακωνόταν. Με αρχική πρωτοβουλία των τριών αυτών βιομηχανιών άρχισε μια συζήτηση για τη σήμανση και πιστοποίησή τους ως ελληνικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ», μάς αναφέρει η κυρία Αννη Καραγκιουλέ, υπεύθυνη για την επικοινωνία της δράσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

Κλείσιμο
Επιχειρήσεις με ελληνική συνείδηση και μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς θα προωθηθούν οι εξαγωγές της χώρας μας, και οι τρεις σύντομα διεύρυναν τη συζήτηση. Οι κύριοι Μιχάλης Τσαούτος, Πλάτων Μαρλαφέκας και Αγις Πιστιόλας σύντομα συζήτησαν την ιδέα και με άλλους, με αποτέλεσμα πριν από λίγες ημέρες να παρουσιαστεί η πρώτη τόσο μεγάλης έκτασης και έντασης πρωτοβουλία δημιουργίας ενός cluster ελληνικών επιχειρήσεων, μιας κοινότητας, δηλαδή, εγχώριων βιομηχανιών που στόχο έχουν την κοινή προώθηση του σύγχρονου παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας.

Οι εταιρείες που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα της πρωτοβουλίας είναι οι Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, Μέγα, Ηλιος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας-Δινάκη, Brava, Εζα, Eυβοϊκή Ζύμη, η μπίρα Νήσος και το Ούζο Βαρβαγιάννη. «Σύντομα η κοινότητα αναμένεται να αυξήσει τα μέλη της», αναφέρει η κυρία Καραγκιουλέ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά δράση εταιρειών στηρίχθηκε από τη φοβική έως και εχθρική απέναντι στην επιχειρηματικότητα κυβέρνηση με την παρουσία της υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη. Αυτό που επισημάνθηκε εξάλλου τόσο από συνεργάτες της υπουργού όσο και από την ίδια είναι ότι στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» συμμετέχουν ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρείες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στη χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που ως φυσικά πρόσωπα έχουν επίσης τη φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο «παραγωγή - έδρα - ιδιοκτησία» είναι σήμερα ισχνή μειοψηφία αν και δημιουργούν υψηλότερη σχετικά προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων όπως εταιρείες με εμπορική - εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρείες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατά πλειοψηφία σε πολυεθνικές.

Σημαντική η πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα εδώ 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης