Θετικό γύρισμα στο Χ.Α. έφερε η επιστροφή του κουαρτέτου

Θετικό γύρισμα στο Χ.Α. έφερε η επιστροφή του κουαρτέτου

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 559 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,19% και ο συνολικός τζίρος των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ

Θετικό γύρισμα στο Χ.Α. έφερε η επιστροφή του κουαρτέτου
Απότομο ανοδικό γύρισμα κατάφερε στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, πάνω από τις 550 μονάδες ύστερα από εναλλαγές προσήμων και έντονη μεταβλητότητα.

Πριν λίγο οι θεσμοί άναψαν το πράσινο φως για να επιστρέψουν το ταχύτερο ξανά στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, παρότι στο υπουργείο Οικονομικών ανέμεναν ότι οι επικεφαλής θα επέστρεφαν την Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις επαφές Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο του Eurogroup προκύπτει ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ετοιμάζουν βαλίτσες για να επιστρέψουν από αύριο, Τρίτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Κλείσιμο
Παράλληλα, εκ νέου σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, φέρεται ότι υπάρχει εντολή από ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης για προετοιμασία, έτσι ώστε να υπάρξει εκκίνηση των διεργασιών για τη συζήτηση του ελληνικού χρέους τον Απρίλιο, έπειτα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πάντως, από τον αξία των συναλλαγών φαίνεται πως στην ουσία επενδυτές και traders τηρούν στάση αναμονής για την έκβαση του Eurogroup και της Συνόδου στις Βρυξέλλες, όπου θα αποφασιστεί η «τύχη» της Ελλάδας σε δύο πολύ βασικά θέματα, την πρώτη αξιολόγηση και το προσφυγικό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 559 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,19% και ο συνολικός τζίρος των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα της αγοράς πλέον είναι μια πιθανή αναβάθμιση από την Fitch στις 11 Μαρτίου, και στις 22 Μαρτίου θα ισχύσει ο νέος δείκτης ftse μετά την υποβάθμιση της αγοράς από αναπτυγμένη σε αναδυόμενη.

Φυσικά το μεγαλύτερο νέο που περιμένει είναι η αξιολόγηση, αλλά κανείς δεν μπορεί να πεί τίποτα, όσο αισιόδοξος και αν είναι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης