Ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την ΕΝΙ

Ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την ΕΝΙ

Η εταίρεία δεν ήταν χθες σε θέση να δώσει τέλος στην αγωνία για το κατά πόσον το γιγαντιαίο αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ εκτείνεται και στην κυπριακή ΑΟΖ

Ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την ΕΝΙ
Έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον επισημοποίησε χθες, Πέμπτη, η ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ για αγορά μεγάλου μέρους του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στη κυπριακή ΑΟΖ, για σκοπούς κάλυψης των αναγκών λειτουργίας του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου που διαχειρίζεται μαζί με την ισπανική Union Fenosa στα αιγυπτιακά παράλια.

Ενδιαφέρον για το κοίτασμα «Αφροδίτη» εκδηλώθηκε ήδη και από την British Gas, η οποία διαχειρίζεται το τερματικό στο Ίντκου της Αιγύπτου. 

Κλείσιμο
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ ενημέρωσε κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τις προθέσεις της κοινοπραξίας ENI-KOGAS ως προς την αξιοποίηση των θαλάσσιων τεμαχίων 2, 3 και 9 στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η επανεξέταση του γεωλογικού μοντέλου δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, κάτι που σημαίνει πως νεότερα για τις αποφάσεις της ΕΝΙ για πραγματοποίηση νέων γεωτρήσεων θα έχουμε νωρίς το 2016.

Η ENI δεν ήταν χθες σε θέση να δώσει τέλος στην αγωνία για το κατά πόσον το γιγαντιαίο αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ, περίπου έξι χιλιόμετρα από τα θαλάσσια τεμάχια 10 και 11, εκτείνεται και στην κυπριακή ΑΟΖ. Πάντως, πληροφορίες, από τεχνοκράτες ανέφεραν πως είναι τεχνικά δυνατό να εκτείνεται η δομή αλλά να μην εκτείνεται το ίδιο το κοίτασμα αερίου.
 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης