Επιστολή δύο μελών του ΕΔΟΕΑΠ για τη μη καταβολή των επικουρικών

Επιστολή δύο μελών του ΕΔΟΕΑΠ για τη μη καταβολή των επικουρικών

Ο γγ του οργανισμού, Νίκος Καρούτζος και η πρόεδρος του ΤΥΠ  Άντζυ Σταθάτου, κατηγορούν οτι οι Ενώσεις χρονοτριβούν και δεν απαντούν στο αίτημά τους, για ταμειακή στήριξη, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι επικουρικές συντάξεις

Επιστολή δύο μελών του ΕΔΟΕΑΠ για τη μη καταβολή των επικουρικών
Σκληρή ανακοίνωση κατά των Ενώσεων στις οποίες έχει απευθύνει έκκληση για οικονομική αρωγή και ταμιακή διευκόλυνση, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι επικουρικές συντάξεις, εξέδωσαν δυο μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η πρόεδρος του ΤΥΠ Άντζυ Σταθάτου και ο γ.γ Νίκος Καρούτζος σε ανοιχτή επιστολή τους εξηγούν ότι το πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας επιδεινώθηκε με την επιβολή των capital controls και αναρωτιούνται για ποιο λόγοι οι Ενώσεις δεν αξιοποιούν τις καταθέσεις τους, οι οποίες ανήκουν σε όλα τα μέλη τους.

Οι δυο εκπρόσωποι επισημαίνουν ότι η τελευταία από τις τρεις ενημερωτικές επιστολές που έχουν σταλεί βρίσκεται στα χέρια των Ενώσεων εδώ και οκτώ ημέρες. Ωστόσο, μόνο η ΕΠΗΕΘ (Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης) έχει απαντήσει, ενημερώνοντας ότι τα αποθεματικά τους δεν αρκούν για να στείλουν οποιαδήποτε βοήθεια προς τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι υπόλοιπες τρεις Ενώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίδονται σε διαρροές ότι θα βοηθήσουν μόνο αν βοηθήσει η ΕΣΗΕΑ. Εν τω μεταξύ, σήμερα κατατέθηκαν τα χρήματα των αναπηρικών συντάξεων τα οποία οι δικαιούχοι θα λάβουν το πρωί της Δευτέρας.
 

Οι εκπρόσωποι του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος και η Άντζυ Σταθάτου, πρόεδρος ΤΥΠ, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: 

1. Λόγω capital control τα έσοδα από την κατανομή αγγελιοσήμου αντί για 800.000 ευρώ, ήταν μόλις 72.000 ευρώ.
Κλείσιμο

2. Ταυτόχρονα, λόγω των οικονομικών μέτρων, είναι αδύνατη και η ρευστοποίηση των όποιων τίτλων για τις επόμενες δέκα ημέρες, αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων. Όμως, όπως υποστηρίζουν και άλλοι καλοί συνάδελφοι κι έμπειροι συνδικαλιστές, τα «τελευταία ασημικά του ΕΔΟΕΑΠ δεν πρέπει να ξεπουληθούν», όπως γινόταν στο παρελθόν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ειλικρινή αγωνία και τον προβληματισμό τους.

3. Για την ουσία, όλοι σφυρίζουν κλέφτικα. Το ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι «παιδί» των τεσσάρων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, το θυμούνται κάποιοι μόνο όταν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι ή να προσθέσουν… μια νότα συναισθήματος στα συνδικαλιστικά τους λογύδρια. Επί της ουσίας, νίπτουν τα χείρας τους ωσάν νέοι Πόντιοι Πιλάτοι.

4. Εντέλει, τον επόμενο μήνα που θα δοθεί από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ η κατανομή Ιουλίου, οι επικουρήσεις θα πληρωθούν, αλλά οι συνταξιούχοι μας θα έχουν ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο, χάρη στα όμορφα συνδικαλιστικά τερτίπια κάποιων, που φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες στα δύσκολα. Σημειωτέον, οι Ενώσεις έχουν λάβει από τον ΕΔΟΕΑΠ περί τα 13,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτή τη δύσκολη στιγμή όμως, παίζουν όλοι την κολοκυθιά: «Όχι εγώ, μόνο αν πρώτα εσύ…». Εύγε!

5. Τέλος, οι περισσότεροι από αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες που παίζουν πινγκ πονγκ με τις ευθύνες τους, δεν ήθελαν καθόλου να ακούσουν για μέτρα εξυγίανσης. Ίσως τώρα αλλάξουν γνώμη, για να μην αναγκαστούν να ενοχλήσουν τα ζεστά εκατομμυριάκια που κοιμούνται γλυκά… στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ενώσεων… αλλά, προς Θεού(!)... δεν είναι για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης