Marketwatch: Τρία σημάδια που φανερώνουν ότι θα υπάρξει Grexit

Marketwatch: Τρία σημάδια που φανερώνουν ότι θα υπάρξει Grexit

Τι πρέπει να πιστέψουν οι επενδυτές και πότε πρέπει να αρχίσουν πραγματικά να ανησυχούν διερωτάται το Marketwatch το οποίο σπεύδει να απαντήσει στο ερώτημα αυτό παραθέτοντας τρία προειδοποιητικά σημάδια

Marketwatch: Τρία σημάδια που φανερώνουν ότι θα υπάρξει Grexit
Οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της συνεχίζονται και όσο ο χρόνος κυλάει χωρίς να υπάρχει συμφωνία, τόσο πληθαίνουν οι φωνές από τη γερμανική πλευρά που λένε πως μπορεί να επιβιώσει η Ευρωζώνη και χωρίς την Ελλάδα, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Marketwatch.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των πέντε αυτό ετών από την στιγμή που ξέσπασε η ελληνική κρίση, υπήρξαν πολλές διακυμάνσεις πάνω στο ζήτημα, με αποτέλεσμα πολλοί να δυσκολεύονται να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Κλείσιμο
Τι πρέπει λοιπόν να πιστέψουν οι επενδυτές και πότε πρέπει να αρχίσουν πραγματικά να ανησυχούν διερωτάται το Marketwatch το οποίο σπεύδει να απαντήσει στο ερώτημα αυτό παραθέτοντας τρία προειδοποιητικά σημάδια.

Αρχικά, όπως αναφέρει θα υπάρξει μια ξαφνική αύξηση του QE από την ΕΚΤ, και μάλιστα χωρίς οποιαδήποτε προφανή εξήγηση. Όταν θα έχει έρθει η ώρα του Grexit, τότε η ΕΚΤ θα το πληροφορηθεί πρώτη διότι εκείνη είναι θα τραβήξει και την πρίζα. Η ΕΚΤ μπορεί να έχει δημιουργήσει αρκετές «ζώνες προστασίας» έναντι του πανικού στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όμως ένα Grexit εξακολουθεί παρ' ολα αυτά να είναι ανησυχητικό για τη ρευστότητα, αλλά και για τις απώλειες που θα μπορούσαν να προκύψουν απροσδόκητα.

Όταν ένα Grexit συμβεί, η ΕΚΤ θα θελήσει να σιγουρευτεί ότι υπάρχει αφθονία μετρητών στο σύστημα, και ο ευκολότερος τρόπος να το επιτύχει αυτό θα είναι μέσω μιας επέκταση του QE.

Δεύτερον, θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα σενάρια σχετικά με ένα πακέτο έκτακτης βοήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης