Μοσκοβισί: Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending

Μοσκοβισί: Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending

«Θέλω να δώσω ένα καθησυχαστικό μήνυμα. Είναι καθοριστικό η Ελλάδα να παραμένει στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά

Μοσκοβισί: Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending
«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα», είπε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας όμως πως από την πλευρά της η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα. Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ‘τέλος καλό όλα καλά’ (happy ending)», δήλωσε μιλώντας στο γαλλικό σταθμό RTL ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Κλείσιμο
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εξέφρασε την άποψη πως Ελλάδα και δανειστές είναι κοντά σε συμφωνία και είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι επόμενες ημέρες να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Σημείωσε δε πως η «πολιτική βούληση» για λύση «είναι κοινή» και είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε ως ημερομηνία-κλειδί το Eurogroup της 18ης Ιουνίου, οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση ώστε να δοθεί και το πολιτικό πράσινο φως σε μια συμφωνία.

Ο επίτροπος είπε επίσης ότι όλες οι πλευρές έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Θέλω να δώσω ένα καθησυχαστικό μήνυμα. Είναι καθοριστικό ότι η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης