Γερμανικό περιοδικό γράφει ότι η ΕΚΤ έχει ήδη υπολογίσει τις συνέπειες ενός Grexit

Γερμανικό περιοδικό γράφει ότι η ΕΚΤ έχει ήδη υπολογίσει τις συνέπειες ενός Grexit

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Fernando Gonzalez Miranda, επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων υψηλού ρίσκου της ΕΚΤ, εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος των 320 δισ. ευρώ θα χάσει περίπου το 5% της αρχικής του αξίας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Γερμανικό περιοδικό γράφει ότι η ΕΚΤ έχει ήδη υπολογίσει τις συνέπειες ενός Grexit
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμη έναντι ενός τέτοιου ενδεχόμενου, όπως αναφέρει άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Manager Magazin».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΕΚΤ σε «εσωτερικό επίπεδο έχει πραγματοποιήσει όλους τους υπολογισμούς, οι οποίοι αφορούν κυρίως τις αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων (σ.σ. στο που θα κατευθυνθούν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ).

Κλείσιμο
Παράλληλα, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Fernando Gonzalez Miranda, επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων υψηλού ρίσκου (risk analysis) της ΕΚΤ, έχει εξετάσει τρία σενάρια σχετικά με την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης, ενώ αυτά παρουσιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες και σε στελέχη της γερμανικής Bundesbank.

Βάσει της μεθόδου που έχει ακολουθήσει το στέλεχος της ΕΚΤ, το ελληνικό χρέος -το οποίο αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 320 δισ. ευρώ-, σε περίπτωση «απότομης και μη ηθελημένης εξόδου από την ευρωζώνη» (Graccident), θα πέσει περίπου στο 5% της αρχικής του αξίας.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης