«Δεύτερη ευκαιρία» για όσους μπλέκουν στα δίχτυα των ελέγχων

«Δεύτερη ευκαιρία» για όσους μπλέκουν στα δίχτυα των ελέγχων

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κατάργηση της φορολογικής διαιτησίας παραδέχονται πλέον και στο υπουργείο Οικονομικών - Οι αλλαγές που εξετάζονται

«Δεύτερη ευκαιρία» για όσους μπλέκουν στα δίχτυα των ελέγχων
Τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η κατάργηση της φορολογικής διαιτησίας παραδέχονται πλέον και στο υπουργείο Οικονομικών. Το νέο σύστημα «εσωτερικού επανελέγχου» από την εφορία,  στο οποίο καταφεύγουν από 1.1.2014 οι φορολογούμενοι που αισθάνονται ότι αδικούνται από τους νέους φορολογικούς νόμους, δεν λειτούργησε πρακτικά ποτέ και οι αιτήσεις τους καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων ή στα δικαστήρια, με συνέπεια να καταστρέφονται επιχειρήσεις και οικογένειες, αλλά και το δημόσιο να μη μπορεί να εισπράξει από αυτούς τίποτε.

Στέλεχος της ΓΓΔΕ ανέφερε πως στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να αυξηθεί από 60 σε 90 ή και 120 μέρες το χρονικό  περιθώριο εντός του οποίου η Διεύθυνση Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών είναι υποχρεωμένη να εξετάζει τις προσφυγές των φορολογουμένων κατά των πράξεων επιβολής φόρων και προστίμων που εκδίδουν οι Εφορίες, τα Τελωνεία και οι λοιπές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, πριν θεωρηθεί πως απερρίφθησαν έστω και αν η υπηρεσία δεν πρόλαβε καν να τις διαβάσει! Σε πιο πολύπλοκες υποθέσεις, μπορεί να διπλασιάζεται!

Κλείσιμο
Επίσης εξετάζεται να καθιερωθεί και ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ της διαδικασίας της ενδικοφανούς προσφυγής και της προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια, για να εντοπίζονται και να διορθώνονται τα λάθη της φορολογικής διοίκησης.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης