Έρχεται αναβάθμιση από τη Moody's;

Έρχεται αναβάθμιση από τη Moody's;

Θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις της την 1η Αυγούστου, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η Standard and Poor’s θα αξιολογήσει την Ελλάδα

Έρχεται αναβάθμιση από τη Moody's;
Επανέρχεται στο θέμα της αξιολόγησης της Ελλάδας ο οίκος Moody's, μετά το φιάσκο  του περασμένου Απριλίου, αλλά και την αναβολή της αξιολόγησης και από την Standard & Poor's.

H Moody’s θα γνωστοποιήσει τις προθέσεις της την 1η Αυγούστου -δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή- ενώ την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η Standard and Poor’s θα αξιολογήσει την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της Moody's που αναμένεται να συμπεριλάβει και ό,τι είχε αναβληθεί από την έκθεση του οίκου που δεν έγινε τελικά, λόγω προεκλογικής περιόδου , θα κινηθεί σε ανάλογο πνεύμα, δηλαδή θα αναγνωρίσει ότι έχει γίνει πρόοδος στην ελληνική οικονομία, ωστόσο θα επιμείνει στους κινδύνους που μπορεί να την πλήξουν, εστιάζοντας στις πολιτικές εξελίξεις, στις τράπεζες και στο ενδεχόμενο ανάγκης νέων κεφαλαίων και βεβαίως στην μεταρρυθμιστική κόπωση.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση πάντως προσβλέπει σε αναβάθμιση του outlook από αρνητικό σε σταθερό ή κατά το πιθανότερο σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σε Caa2 από Caa3 διατηρώντας σταθερή την προοπτική της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης