Αποκλεισμό της Ρωσίας από τις ευρωπαϊκές αγορές εξετάζει η Ε.Ε.

Αποκλεισμό της Ρωσίας από τις ευρωπαϊκές αγορές εξετάζει η Ε.Ε.

Oι κυρώσεις δεν θα περιλαμβάνουν σε πρώτο στάδιο την απαγόρευση αγοράς κρατικών ομολόγων, από φόβο μήπως η Ρωσία διατάξει μια παρόμοια απαγόρευση αγοράς ευρωπαϊκών ομολόγων

Αποκλεισμό της Ρωσίας από τις ευρωπαϊκές αγορές εξετάζει η Ε.Ε.
Διευρυμένες και πιο σκληρές κυρώσεις εξετάζει να επιβάλλει η Ε.Ε. προς τη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times, την Τετάρτη.

Οι νέες κυρώσεις που εξέτασαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες περιλαμβάνουν την απαγόρευση αγοράς μετοχών ή ομολόγων που εκδίδουνη οι μεγάλες ρωσικές τράπεζες από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό φυσικό ή νομικό πρόσωπο, αλλά και την απαγόρευση των τραπεζών αυτών να εισάγουν μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει συνταχτεί και έχουν δει οι Financial Times, οι κυρώσεις δεν θα περιλαμβάνουν σε πρώτο στάδιο την απαγόρευση αγοράς κρατικών ομολόγων, από φόβο μήπως η Ρωσία διατάξει μια παρόμοια απαγόρευση αγοράς ευρωπαϊκών ομολόγων.

Παρά τους περιορισμούς οι κυρώσεις αυτές, εάν εγκριθούν, θα είναι πιο σκληρές από τις αντίστοιχες αμερικάνικες αφού θα στοχεύσουν όλες τις τράπεζες στις οποίες το ρωσικό κράτος κατέχει πάνω από το 50%, οι οποίες αποτελούν την πλειοψηφία στη χώρα.

“Περιορίζοντας την πρόσβαση των κρατικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας στις παγκόσμιες χρηματαγορές θα αύξανε το κόστος εύρεσης κεφαλαίων και θα περιόριζε την χρηματοόδοτηση της ρωσικής οικονομίας” αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
Κλείσιμο

“Κάτι τέτοιο θα καλλιεργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που πιθανότατα θα επηρεάσει το επιχειρηματικό κλίμα στη Ρωσία και να επιταχύνει τις εκροές κεφαλαίου”, προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης