Wall Street: Έκτο θετικό τρίμηνο για τον S&P 500

Wall Street: Έκτο θετικό τρίμηνο για τον S&P 500

Σε υψηλό 14 ετών ο Nasdaq - Κέρδη για τα μέταλλο στο τρίμηνο

Wall Street: Έκτο θετικό τρίμηνο για τον S&P 500
Παρά τις μικρές μεταβολές και τα μεικτά πρόσημα που κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, ο S&P 500 πέτυχε το έκτο κερδοφόρο τρίμηνο του, στο μεγαλύτερο σερί θετικών τριμήνων από το 1998, καθώς οι επενδυτές "χωνεύουν" μια σειρά από μεικτά μακροοικονομικά στοιχεία και προσπαθούν να βγάλουν ένα συμπέρασμα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο S&P 500 μετά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά των προηγούμενων ημερών, πέτυχε τριμηνιαία κέρδη της τάξης του 4,7%, ενώ ο Dow Jones καταγράφει συνολικά κέρδη 2,4% στο τρίμηνο. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο επίσης 4,7% στο τρίμηνο. Αντίστοιχα, στο εξάμηνο ο S&P 500 κερδίζει 6,1%, ο Dow καταγράφει συνολικά κέρδη 1,7%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 5,3%.

Κλείσιμο
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο  Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,15% στις 16.826 μονάδες, ο S&P 500 στο -0,05% και τις 1.960  μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,23% στις 4.408 μονάδες, κοντά στα υψηλά 14 ετών.

“Έχουμε θετικές προοπτικές ανάπτυξης, είμαστε ενθουσιασμένοι για για επερχόμενα κέρδη, αλλά μας καθιστά νευρικούς ή έλλειψη μεταβλητότητας και δραστηριότητας”, λέει στο Bloomberg h Anna Rathbun, διευθύντρια ερευνών στις υπηρεσίες προγραμματισμού συνταξιοδότησης της CBIZ, στο Κλίβελαντ του Οχάιο. “Τα χαμηλά επιτόκια ευνοούν τη δημιουργία φούσκας στις επενδύσεις. Νιώθεις σαν να πρόκειται για την ηρεμία πριν από την καταιγίδα”.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης