Αυτοί είναι οι δέκα CEO που ανήκουν στο "κλαμπ" των πιο κακοπληρωμένων στελεχών

Αυτοί είναι οι δέκα CEO που ανήκουν στο "κλαμπ" των πιο κακοπληρωμένων στελεχών

Μπορεί να συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, να είναι κορυφαίοι στον τομέα της τεχνολογίας, ωστόσο, τα εισοδήματά τους είναι από τα χαμηλότερα στον κλάδο

Αυτοί είναι οι δέκα CEO που ανήκουν στο "κλαμπ" των πιο κακοπληρωμένων στελεχών
Μπορεί να εργάζονται για εταιρείες - κολοσσούς όπως η Google και το Facebook αλλά το εισόδημά πολλών από αυτούς είναι από τα χειρότερα στον κλάδο της τεχνολογίας

Αυτοί είναι οι δέκα CEO που ανήκουν στο "κλαμπ" των πιο κακοπληρωμένων στελεχών

Κλείσιμο
Μπορεί να συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, να είναι κορυφαίοι στον τομέα της τεχνολογίας, ωστόσο, τα εισοδήματά τους είναι από τα χαμηλότερα στον κλάδο.

Αυτοί είναι οι δέκα CEOs τεχνολογικών εταιρειών που αν και δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

1. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Larry Page, ο CEO της της πιο διάσημης τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο, της Google, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δημιούργησε την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης που υπάρχει έβγαλε μόλις $1 την προηγούμενη χρονιά.

2. Στη δεύτερη θέση φιγουράρει ο γνωστός ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, o οποίος από τα δισεκατομμύρια που έβγαζε τα προηγούμενα έτη το 2013 κέρδισε μόλις $653.165 ως CEO του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

3. Ελαφρά μειωμένο ήταν και το εισόδημα του Steve Ballmer, πρώην CEO της Microsoft, ο οποίος είχε εισόδημα μόλις $1,26 εκατ. το 2013 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος $1,32 εκατ.

4. Μεγάλη πτώση στο εισόδημά του είδε και ο Zach Nelson, CEO της εταιρείας λογισμικού NetSuite, που από $5,89 εκατ. το 2012 έπεσε στα $1,28 εκατ. το 2013.

5. Από την πιο καλοπληρωμένη γυναίκα CEO στις εταιρείες του S&P 500 η Ursula Burns της Xerox, έπεσε στην πέμπτη θέση των πιο κακοπληρωμένων CEO στον χώρο της τεχνολογίας με αποδοχές $2,49 εκατ. το 2013 από $13,07 την προηγούμενη χρονιά.

6. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο σχετικά νέος στον χώρο Marc Lautenbach, CEO της Pitney Bowes, με εισόδημα $3,4 εκατ. πέρυσι. Ο Lautenbach  ανέλαβε τα ηνία της Pitney Bowes μόλις το 2012.

7. Αν και θα περίμενε κανείς ο CEO της Apple, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας παγκοσμίως, να είναι από τα πιο καλοπληρωμένα στελέχη, ο Tim Cook κατάφερε να αυξήσει ελαφρά τις αποδοχές του στα $4.25 εκατ. από τα $4,17 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο.

8. Λίγο πιο κάτω από τα $5 εκατ. ($4, 49εκατ.) βγάζει ετησίως ο Moshe Gavrielov CEO της Xilinx, εταιρείας που κατασκευάζει “έξυπνα” τσιπάκια για smartphones.

9. Στην ίδια κατηγορία με αποδοχές $4,59 εκατ. το 2013 βρίσκεται και ο CEO της Microchip Technology, Steve Sanghi, ο οποίος, σύμφωνα με το Bloomberg, βρίσκεται επίσης και στη λίστα με τα στελέχη – βετεράνους, κλείνοντας 22,5 χρόνια σε ηγετική θέση.

10. Στην τελευταία θέση της λίστας, γεγονός που δεν είναι τόσο κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση, βρίσκεται ο Lothar Maier, CEO της Linear Technology, ο οποίος ξεπερνάει οριακά το “φράγμα” των $5 εκατ. με εισόδημα $5,03 εκατ, το 2013.

Πηγή:www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης