«Παγώνει» την αναγκαστική είσπραξη οφειλών ο Δήμος Αθηναίων

«Παγώνει» την αναγκαστική είσπραξη οφειλών ο Δήμος Αθηναίων

Η εξόφληση θα γίνεται με διευκολύνσεις - Ο αριθμός των δόσεων θα κυμαίνεται από 24 έως 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής

«Παγώνει» την αναγκαστική είσπραξη οφειλών ο Δήμος Αθηναίων
Μέχρι τις 13 Αυγούστου «παγώνουν» τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών από το Δήμο Αθηναίων, ενώ με νέα ρύθμιση οι οφειλέτες θα μπορούν να καταβάλλουν τα πρόστιμα με δόσεις χωρίς προσαυξήσεις.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων κάνει γνωστό ότι ο αριθμός των δόσεων θα κυμαίνεται από 24 έως 100 ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται:

Κλείσιμο
- Οφειλές από κάθε είδους πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών.

- Οφειλές υπαγόμενες σε καθεστώς ειδικότερων, ευνοϊκότερων προβλέψεων περί  καταβολής σε δόσεις.

- Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στο Δήμο εντός τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή μέχρι 13-08-2014.

Ενόψει της νέας ρύθμισης και «προκειμένου να παρασχεθεί στους οφειλέτες ο απαραίτητος χρόνος ώστε να προετοιμάσουν την ένταξή τους σε αυτήν», σύμφωνα με το Δήμο, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αναστέλλονται προσωρινά μέχρι τη λήξη της προθεσμίας ένταξης στο νόμο τη 13-8-2014. Ο Δήμος Αθηναίων θα δέχεται αιτήσεις αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης