Credit Suisse: Πόσο κινδυνεύει η πολιτική ισορροπία στην Ελλάδα;

Credit Suisse: Πόσο κινδυνεύει η πολιτική ισορροπία στην Ελλάδα;

Πότε βλέπει εθνικές εκλογές ο ξένος οίκος και γιατί εκτιμά ότι θα είναι μικρότερη η ένταση από το 2012 - Πόσο θα διαταραχθούν οικονομία και αγορές από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Πώς το Ποτάμι “σώζει” το πολιτικό σκηνικό

Credit Suisse: Πόσο κινδυνεύει η πολιτική ισορροπία στην Ελλάδα;
Η περίοδος της σχετικής πολιτικής ηρεμίας που ζούσε η Ελλάδα, μετά το θρίλερ της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2012, πλησιάζει στο τέλος της, προειδοποιεί η Credit Suisse με τελευταία έκθεσή της.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος προβλέπει ότι οι δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές θα φέρουν αυξημένη πολιτική αστάθεια τους επόμενους μήνες, ειδικά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να εμφανίσει ισχυρά ποσοστά, εντείνοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Κλείσιμο
Η Credit Suisse ενημερώνει τους πελάτες της ότι θα πρέπει κυρίως να εστιάσουν στα αποτελέσματα των ευρω-εκλογών στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί στις δημοτικές εκλογές, οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τα κόμματα της κυβέρνησης προπορεύονται στις δημοσκοπήσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν εντοπίζεται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Στις ευρω-εκλογές, τα πράγματα είναι λιγότερο ξεκάθαρα, τονίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος εκτιμά ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, καθώς μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιθανή, μέσα στους επόμενους έξι με εννέα μήνες. Η Credit Suisse σημειώνει πως παρότι οι δημοσκοπήσεις είναι μεικτές σε ό,τι αφορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να φαίνεται ότι ενισχύει σημαντικά το προβάδισμά του έναντι της ΝΔ, εντούτοις, η απώλεια της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα αστάθειας για τη σημερινή κυβέρνηση. Και έτσι και αλλιώς, οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν μια βέβαιη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζεται.

Ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα ενέτεινε τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματος, καθιστώντας το απρόβλεπτο εταίρο για την κυβέρνηση συνασπισμού, ικανό να απειλήσει ακόμα και τη σταθερότητά της. Πάντως, η Credit Suisse χαρακτηρίζει τις πρόσφατες δηλώσεις το

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης