Με πτώση 1,72% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση 1,72% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω από τις 1200 μονάδες στις 1186,99 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,72%.

Το Playbook χτυπάει στην τιμή το iPad
Με πτώση 1,72% έκλεισε το Χρηματιστήριο
Τριπλή «κατάρα» έχει χτυπήσει την αγορά η οποία έχει χάσει 13% από τις 2 Απριλίου. Και η «τριπλή» κατάρα αφορά τις αυξήσεις κεφαλαίου από τις δυο τράπεζες, τον φόρο του 26%, αλλά και το ενδεχόμενο πολιτικό ρίσκο που αρχίζει να βαραίνει 40 ημέρες πριν τις εκλογές.     
       
Ενώ όλα έδειχναν ότι, τα μεγάλα ρίσκα έχουν τελειώσει για την ελληνική οικονομία ( το πλέονασμα βγήκε, η καγκελάριος στήριξε την κυβέρνηση ) φαίνεται πως ο φόβος των εκλογών και κυρίως το αποτέλεσμα τους έχει αποτυπωθεί και τιμολογηθεί στο χρηματιστήριο.

Κλείσιμο
Με κορώνες του στυλ (γιατί να μην πάμε στην δραχμή;) από την αντιπολίτευση δεν είναι διόλου δύσκολο για κάποιους ξένους να  σώσουν εντολές πώλησης μη θέλοντας να αναλάβουν το ρίσκο ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος για την κυβέρνησης.

Οι πιέσεις, όμως, στο χρηματιστήριο εντάθηκαν και από τις παλινωδίες του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον φόρο συναλλαγών για τα μεγάλα χαρτοφυλάκια, αλλά και από την διάθεση ορισμένων ξένων χαρτοφυλακίων να καταγράψουν κέρδη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω από τις 1200 μονάδες στις 1186,99 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,72%. Η εικόνα ήταν κακή και φάνηκε από τον περιορισμό των κερδών, τα οποία μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν εξαφανιστεί.

Με πτώση 2,23% ο ΟΤΕ στα 10,10 ευρώ. Βουτιά 5,31%  για τα ΕΛ.ΠΕ στα 6,24 ευρώ. Με πτώση 6,75% η Εθνική στα 3,04 ευρώ και βουτιά 5,44% για την Eurobank Properties. Με κέρδη 3,47% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,79 ευρώ.

Στα 204 εκατ. ευρώ ανήλθε ο συνολικός όγκος συναλλαγών με πακέτα 16 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης