Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» 3,44% στο κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» 3,44% στο κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών επέστρεψε στα επίπεδα των αρχών Φεβρουαρίου και έκλεισε στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, στις 1.207,82 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» 3,44% στο κλείσιμο
Όταν μια διοίκηση τράπεζας εξαρτά τις αποφάσεις της, από τις κινήσεις των υπολοίπων, όταν δηλαδή ετεροκαθορίζεται από τι κάνουν οι άλλοι,  τότε το αποτέλεσμα για μια μικρή ελληνική αγορά αγορά είναι το «λιώσιμο» όλων των κερδών. 

Διότι δεν μπορείς να αποφασίζεις αύξηση όταν βλέπεις τι πέτυχαν οι υπόλοιπες Τράπεζες, και να ισχυρίζεσαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα.  Αναφερόμαστε στην Εθνική – η οποία άλλαξε τις αποφάσεις (πιέστηκε;)  και από την μηδενική αύξηση κεφαλαίου άλλαξε 360 μοίρες και τώρα οδεύει προς αύξηση 2,5- 3 δισ. Ευρώ. Από τις 2 Απριλίου 2014 ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει περίπου 11% σε οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, η εικόνα στο χρηματιστήριο ήταν βαριά από το πρωί όταν έγινε γνωστό ότι, η Εθνική θα προχωρήσει σε αύξηση 2,5 – 3 δισ. ευρώ. Η μετοχή έφθασε να χάνει έως 15-16% και τελικώς έκλεισε με βουτιά 12,13%  στα 3,26 ευρώ.

Η πτώση, όμως, επηρέασε διάφορες μετοχές που οδηγήθηκαν σε πτώση τόσο από τα χαρτοφυλάκια με margin, όσο και από τα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Η εικόνα ήταν τραγική στις βασικές μετοχές : Βουτιά 6,15% για την Motor Oil  στα 8,40 ευρώ, πτώση 5,15% για την ΔΕΗ στα 10,50 ευρώ, 3,62% για τον ΟΠΑΠ και 3,35% για την Τράπεζα Πειραιώς.  Βουτιά 5,23% για τον ΟΤΕ στα 10,33 ευρώ.

Στα 149 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές με πακέτα 10,5 εκατ. ευρώ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης