Bloomberg: Απελπισμένοι να αγοράσουν Ελλάδα οι επενδυτές

Bloomberg: Απελπισμένοι να αγοράσουν Ελλάδα οι επενδυτές

Economist για Ελλάδα: Η επιστροφή του άσωτου υιού

Bloomberg: Απελπισμένοι να αγοράσουν Ελλάδα οι επενδυτές
«Είναι σαν αυτό που συμβαίνει στα μαγαζιά την Παρασκευή μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών. Οι επενδυτές που περίμεναν στην ουρά για μέρες, πλημμυρίζουν μέσα από τις χαραμάδες της πόρτας, ρίχνοντας αγκωνιές στους φρουρούς και παλεύοντας ο ένας με τον άλλο, για να πάρουν στα χέρια τους τα πρώτα νέα ομόλογα της Ελλάδας, μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της». Κάπως έτσι περιγράφει το Bloomberg το ενδιαφέρον για τα ελληνικά 5ετή ομόλογα.

Economist: Η επιστροφή του άσωτου υιού
Κλείσιμο
Και εντοπίζει «απελπισία» των επενδυτών, αφού όπως σημειώνει, η Αθήνα αύξησε το ποσό της έκδοσης και μείωσε την απόδοση, αλλά παρόλα αυτά, έλαβε προσφορές πάνω από 20 δισ. ευρώ από 550 επενδυτές. Και όλα αυτά, την ώρα που η χώρα εμφανίζει χρέος που ξεπερνά το 170% του ΑΕΠ της.

Εάν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση, και ζητούσε χρηματοδότηση από κάποιο επενδυτικό fund, η παρουσίαση θα εξελισσόταν κάπως έτσι, λέει το Bloomberg:

«Λοιπόν, παιδιά, θέλουμε να δανείσουμε 20 δισ. ευρώ στην WeSawYouComing Corp. Η Moody's λέει ότι η εταιρεία είναι σε κακή κατάσταση και εμφανίζει πολύ υψηλό πιστωτικό κίνδυνο: Τα χρέη της ξεπερνούν τα περιουσιακά στοιχεία της  κατά 70%. Υποτίθεται ότι θα πουλούσε περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ έως το 2016 για να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί το χρέος αυτό, αλλά τώρα θα  μαζέψει μόνο 11 δισ. ευρώ. Α, και κάποιος μόλις άφησε μία βόμβα έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Αλλά, θα πάρουμε απόδοση 5%».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης