Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κυρ.Μητσοτάκη με Τρόικα - Πού συμφωνούν και πού αποκλίνουν

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κυρ.Μητσοτάκη με Τρόικα - Πού συμφωνούν και πού αποκλίνουν

«Συζητά» η Τρόικα την αποσύνδεση διαθεσιμότητας από τις απολύσεις - Να επιβάλει δική της ατζέντα επιχειρεί η κυβέρνηση

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Κυρ.Μητσοτάκη με Τρόικα - Πού συμφωνούν και πού αποκλίνουν
Να αποφύγει τις απολύσεις και να τις αποσυνδέσει από την διαθεσιμότητα επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η σύσκεψη των Κυριάκου Μητσοτάκη και Έφης Χριστοφιλοπούλου με την Τρόικα διήρκεσε δύο ώρες αλλά δεν κατέληξε σε αποφάσεις. «Θα ξανασυναντηθούμε» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη σύσκεψη.  «Στα ουσιαστικά θέματα έχουμε συμφωνήσει, το υπουργείο Εσωτερικών θα μπορέσει έγκαιρα να βρει τους υπόλοιπους 4.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για το 2014», πρόσθεσε.
 
Κλείσιμο
Για το 2014 και 2015 πηγή που μετείχε στη σύσκεψη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει δική της ατζέντα. Δεν θέλουμε ποσοτικούς στόχους για το 2014 για τη διαθεσιμότητα, θέλουμε να εφαρμόζεται η κινητικότητα για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της Διοίκησης, αλλά όχι απολύσεις. Ζητήσαμε να αποσυνδεθούν οι διαθεσιμότητες από τις απολύσεις. Έχουμε δικό μας σχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο. Το ακούν, αν και δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα» ανέφερε.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το υπουργείο προωθεί δικό του σύστημα επιλογής διευθυντών, νέο μοντέλο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αλλαγές στο σύστημα εσωτερικής αξιολόγησης στο δημόσιο. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου «στηριζόμαστε στις καλύτερες δοκιμασμένες πρακτικές διεθνώς και θέλουμε επιτέλους  να ξεφύγουμε από την μοριολαγνεία και και κοιτάξουμε την ουσία».


Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη Μητσοτάκη-Τρόικας και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των στρες-τεστ, στο γραφείο του Στουρνάρα βρέθηκε και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία που δόθηκε, αντικείμενο της αντικείμενο της επίσκεψης των κυρίων Χριστοδούλου και Τουρκολιά ήταν η αποκρατικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα η πράξη έγκρισης του χωροταξικού σχεδίου- ΕΣΧΑΔΑ, που εκκρεμεί για να προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης