«Ώρα μηδέν» για απολύσεις - διαθεσιμότητα

«Ώρα μηδέν» για απολύσεις - διαθεσιμότητα

Επί τάπητος το ζήτημα των 4.000 δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα

«Ώρα μηδέν» για απολύσεις - διαθεσιμότητα
Τους 4.000 από τους δήμους που θα μπουν άμεσα σε διαθεσιμότητα από το Μάρτιο και πόσοι άλλοι θα βγουν έως το τέλος 2014, αναζητείται στη σύσκεψη των υπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα, που ξεκίνησε μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη. 

Μάλιστα, στο υπουργείο Οικονομικών προσήλθαν και οι κ.κ. Τουρκολιάς και Χριστοδούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Κλείσιμο
Στη σύσκεψη, στην οποία μετέχει και η αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, θα εξεταστεί και αν θα αποσυνδεθεί από φέτος η διαθεσιμότητα από τις απολύσεις, ώστε να επανέρχονται στις θέσεις τους, αντί να εκδιώκονται, όσοι δεν βρουν άλλη θέση στο Δημόσιο.

Για το θέμα των 4.000 που λείπουν από τον στόχο που είχε τεθεί για το 2013 και αναζητούνται τώρα στους δήμους, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγε με νόημα πως «το υπουργείο Εσωτερικών προλαβαίνει να τους βρει, αν όχι, όμως, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις».

Μετά τη σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να μετάσχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που εμπλέκεται για την υπόθεση των συμβασιούχων που παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις στις θέσεις τους, αναμένεται να ξεκινήσει και η σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με κεντρικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης τις αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Τρόικα με εκπροσώπους του ΤΧΣ και της ΤτΕ για τις τράπεζες. Στελέχη  που πήραν μέρος στη σύσκεψη δήλωναν λακωνικά, έπειτα από αυτήν, πως «κάθε συζήτηση φέρνει πρόοδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης