Μάριο Μόντι: Οι αγορές άνοιξαν το θέμα Grexit

Μάριο Μόντι: Οι αγορές άνοιξαν το θέμα Grexit

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας είπε ότι δεν υπήρχε επιθυμία να εκδιωχθεί η Ελλάδα, αλλά υπήρχε η ανησυχία ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί

Μάριο Μόντι: Οι αγορές άνοιξαν το θέμα Grexit
Οι αγορές έβαλαν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα στο τραπέζι, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρχε επιθυμία να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά υπήρχε η ανησυχία ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον «ΣΚΑΪ», ο κ. Μόντι είπε πώς το Grexit, ήταν κάτι που η πλειοψηφία των κρατών-μελών ήθελε πάση θυσία να αποφύγει, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι αγορές επηρεάζουν τη σκέψη αυτών που είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, Γαλλία και Ιταλία δεν ήταν ποτέ διατεθειμένες να εξετάσουν καν αυτό το ενδεχόμενο, ενώ αναφερόμενος στην άρνηση της Ιταλίας να δεχθεί την επιβολή μίας Τρόικα, εξήγησε ότι το αποφάσισε γιατί θα δινόταν η εντύπωση στους πολίτες ότι η χώρα καθοδηγείται από άλλους.

Ωστόσο, ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την παρέμβαση της τριμερούς στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και των μεγάλων αλλαγών που έπρεπε να γίνουν, ενώ εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας μας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης