Χ. Θεοχάρης: Αμετάβλητο το σύστημα αποδείξεων και το 2014

Χ. Θεοχάρης: Αμετάβλητο το σύστημα αποδείξεων και το 2014

Σχετικά με τα έσοδα από τον ΦΠΑ, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως συνέχισαν να αυξάνονται τον Νοέμβριο

Χ. Θεοχάρης: Αμετάβλητο το σύστημα αποδείξεων και το 2014
Το ισχύον σύστημα συλλογής αποδείξεων θα διατηρηθεί και το 2014 ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι τυχόν αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και θα προέλθουν από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί.

Σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως έως τώρα τα τέλη έχουν καταβληθεί από το 25% των υπόχρεων, δηλαδή περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, τις 70.000 ξεπερνούν θα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία το 2013, με τους ιδιοκτήτες τους να παραδίδουν τις πινακίδες στις Εφορίες.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ο γ.γ. Εσόδων σημείωσε πως το 2013 ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός απέδωσε περίπου 1 δισ. ευρώ στα Ταμεία του Δημοσίου.

Σχετικά με τα έσοδα από τον ΦΠΑ, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως συνέχισαν να αυξάνονται τον Νοέμβριο, φαίνεται πως συνολικά οι εισροές θα καλύψουν την υστέρηση που καταγράφηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, και οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Τέλος, αναφερόμενος στις αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται πλέον για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως δεν είναι δυνατό να βρίσκονται στην «ίδια μοίρα» όσοι πληρώνουν εγκαίρως και οι οφειλέτες.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις διαβάστε στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης