Νέα πτώση 5,4% στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

Νέα πτώση 5,4% στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

Ωστοσο, αυξήθηκε ο τζίρος σε δύο κατηγορίες καταστημάτων που αφορούν σε χαρτικά και έπιπλα - Ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε νέα μείωση σε πολυκαταστήματα

Νέα πτώση 5,4% στις λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο
Περαιτέρω μείωση 5,4% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, η οποία, πάντως, είναι υποδιπλάσια εκείνης που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Παράλληλα, λόγω της ανάγκης νέου εξοπλισμού στα νοικοκυριά και της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αυξήθηκε ο τζίρος σε δύο επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων. Πρόκειται για τα βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (αύξηση 2,3%) και τα έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (αύξηση 1,4%).

Κλείσιμο
Στον αντίποδα, ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε νέα μείωση σε πολυκαταστήματα (27,6%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,5%), τρόφιμα- ποτά- καπνό (4%), ένδυση- υπόδηση (3,3%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (3,1%) και φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,7%).

Συγκεκριμένα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 5,4% τον Σεπτέμβριο εφέτος, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2012, έναντι μείωσης 11,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 6,4% τον Σεπτέμβριο 2013, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2012, έναντι μείωσης 10,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης