Κομισιόν: Βοήθεια 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

Κομισιόν: Βοήθεια 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

Η χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προηγουμένων παρεμβάσεων με την έμφαση να δίνεται στην προετοιμασία προς τα πρότυπα της Ε.Ε., κυρίως στους τομείς των υδάτινων πόρων και της υγιεινής των ζώων


Κομισιόν: Βοήθεια 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα
Χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια του προγράμματος της Ε.Ε. για την προώθηση της οικονομικής ολοκλήρωσης στη νήσο, και για τη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και της Ένωσης.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προηγουμένων παρεμβάσεων με την έμφαση να δίνεται στην προετοιμασία προς τα πρότυπα της Ε.Ε., κυρίως στους τομείς των υδάτινων πόρων και της υγιεινής των ζώων.

Κλείσιμο
Σε γραπτή δήλωση του, ο επίτροπος διεύρυνσης Στέφαν Φίλε, αναφέρει ότι η χρηματοδότηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση και την ισχυρή στήριξη της Ε.Ε., ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της καθημερινότητας των Τουρκοκυπρίων και να τους φέρει πιο κοντά στην Ε.Ε., ανοίγοντας το δρόμο για τη συμφιλίωση και επανένωση της Κύπρου.

Μέχρι σήμερα η Ε.Ε. έχει χορηγήσει πάνω από 380 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε εφαρμογής του κανονισμού του Συμβουλίου 380/2006.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης