Oι παροχές και τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων από τον ΟΤΕ

Oι παροχές και τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων από τον ΟΤΕ

Εθελουσία για 1.100 υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση - Η συνολική δαπάνη που θα καταβάλει ο όμιλος, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 190 εκατ. ευρώ


Oι παροχές και τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων από τον ΟΤΕ
Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θέτει σε εφαρμογή ο ΟΤΕ. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως στους εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000.

Όπως ανακοινώνει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο μετασχηματισμού του και αναζητώντας «κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις», προβαίνει στην εφαρμογή της εθελουσίας, αποβλέποντας στον  εκσυγχρονισμό της εταιρείας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του και στη μείωση των λειτουργικών των δαπανών, αλλά έχει στόχο και να δημιουργήσει μελλοντικά ευκαιρίες για την απασχόληση νέων ανθρώπων.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στο πόσο θα στοιχίσει το πρόγραμμα εθελουσίας, η συνολική δαπάνη που θα καταβάλει ο Οργανισμός, εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 190 εκατ. ευρώ.

Τα κίνητρα που παρέχονται στους εργαζομένους, σύμφωνα με τον Οργανισμό, λαμβάνουν υπ' όψιν το δύσκολο μακροοοικονομικό περιβάλλον και είναι επωφελή για τους ανθρώπους του ΟΤΕ, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό που προσέφερε στην εταιρεία, να αποχωρήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Όπως διευκρινίζει ο ΟΤΕ, τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους.

Επίσης, συμβάλλουν στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν την ευκαιρία για απασχόληση σε νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη αφορά σε εκείνους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και η δεύτερη απευθύνεται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Συγκεκριμένα:

Ενότητα Α

Το προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπουν, μεταξύ άλλων:
1.    Την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης.
2.    Μεικτό ποσό ίσο με τις εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για αυτασφάλιση.
3.    Την νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.291 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών.
4.    Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του ποσού των 11.000 ευρώ περίπου.
5.    Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη καθώς.
6.    Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης