Άρχισε η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας

Άρχισε η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας

Μόνο μέσω taxisnet - Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν το έντυπο με τα τέλη κυκλοφορίας που τους αντιστοιχούν και με την εκτύπωση θα πληρώνουν το ποσό στην τράπεζα

Άρχισε η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας

Να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 μπορούν ήδη από σήμερα οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, πληκτρολογώντας στην σχετική διεύθυνση στην ιστοσελίδα της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτωντον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Στη συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζονται τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς τον φόρο πολυτελείας. Από αύριο ή μεθαύριο όμως θα ανοίξει και η δεύτερη «πύλη» εισόδου στο taxisnet, όπου θα μπορούν να εκτυπώνουν μαζί με τα τέλη και τον φόρο πολυτελείας, σε ένα κοινό εκκαθαριστικό που θα πληρωθεί στις τράπεζες.
Κλείσιμο

Από πέρυσι το υπουργείο Οικονομικών έχει καταργήσει την ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων και πλέον οι ιδιοκτήτες Ι.Χ πρέπει να μπουν στο TAXIS είτε με τους κωδικούς τους, είτε με το ΑΦΜ τους και να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό των τελών, ώστε στη συνέχεια να το προσκομίσουν στις τράπεζες για την εξόφληση του.

Στην «πύλη» αυτή, θα πρέπει όμως να συνδεθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος με τα συνθηματικά και τους ατομικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επιβάλλεται με συντελεστή 5% επι της αντικειμενικής δαπάνης για οχήματα 1.929-2.500 κυβικών και για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω με συντελεστή 10%.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης