Reuters: Οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές

Reuters: Οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές

Σε άρθρο του το βρετανικό πρακτορείο αποτυπώνει τη  βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο

Reuters: Οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές
Νέο δημοσίευμα του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Reurers αποτυπώνει τη  βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα και για το ελληνικό Χρηματιστήριο. Στο σημερινό άρθρο του πρακτορείου με τίτλο «Οι ελληνικές τράπεζες προσελκύουν διεθνείς επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών» υπογραμμίζεται πως οι επενδυτές δίδουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ελληνικές μετοχές -κυρίως στις τραπεζικές- καθώς αναμένουν κέρδη, περιμένοντας την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Η Αθήνα παραμένει μια αγορά ελκυστική περισσότερο για hedge funds, παρά για τους κλασσικούς διεθνείς επενδυτές και ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνο για να αποτινάξει από πάνω της τη φήμη που τη θέλει να καίγεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Κλείσιμο

Η σημερινή συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑ δε ξεπερνά το ένα πέμπτο προ κρίσης


Ωστόσο, σημειώνει το Reuters, το Χρηματιστήριο Αθηνών, ένα από τα μικρότερα της Ευρώπης με βάση την κεφαλαιοποίηση, από την αρχή του 2013 έχει σημειώσει αύξηση περίπου 24%, ξεπερνώντας κατά 15% τα κέρδη του γερμανικού DAX και κατά 11% του πανευρωπαϊκού δείκτη FTSEurofirst 300. Το μερίδιο των ξένων στο ΧΑ έχει αυξηθεί κοντά στο 50% από τα χαμηλά του 20% το 2012, όταν η ελληνική κρίση βρέθηκε στο αποκορύφωμά της. 

Μετά από έξι διαδοχικά χρόνια ύφεσης, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη το 2014, συνεχίζει το πρακτορείο. 

Στη συνέχεια το Reuters παραθέτει δηλώσεις επενδυτών, όπως του Φοίβου Θεολογίτη, Chief Investment Officer του SteppenWolf Capital.

«Η επιστροφή του ενδιαφέροντος τόσο για τα ελληνικά ομόλογα, όσο και για τις ελληνικές μετοχές, πραγματοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς. Η ελληνική αγορά επιστρέφει στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεολογίτης, ενώ ο Ion-Marc Valahu, της Clairinvest, η οποία έχει επενδύσει σε μετοχές όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ, τόνισε πως «υπάρχουν ακόμη κάποιοι επενδυτές που φοβούνται να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, λόγω του αυξημένου ρίσκου».

Τέλος, προστίθεται στο άρθρο, ακόμη και η Citigroup πρόσφατα ανέφερε σε ανάλυσή της πως «τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης