Fitch: Αρνητικό το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ

Fitch: Αρνητικό το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ

O οίκος έθεσε την άριστη αξιολόγηση «ΑΑΑ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών σε Rating Watch Negative

Πήγες στη λαϊκή; Απόδειξη!
Fitch:  Αρνητικό το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ
 Ο οίκος αξιολόγησης Fitch έθεσε σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα ο οίκος έθεσε την άριστη αξιολόγηση «ΑΑΑ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών σε Rating Watch Negative.

Κλείσιμο
Ο ρόλος του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα υπονομεύεται με τη συνεχιζόμενη διαφωνία για το «ταβάνι» του χρέους, αναφέρει ο οίκος.

«Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, κινδυνεύει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο ρόλο του δολάριου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος με αμφιβολίες για την πλήρη πίστη και πίστωση των ΗΠΑ», τονίζει ο Fitch.

«Aν και ο οίκος Fitch συνεχίζει να πιστεύει ότι θα υπάρξει σύντομα παράταση στο 'ταβάνι' του χρέους, οι πολιτικές των άκρων και η μειωμένη ευελιξία χρηματοδότησης θα μπορούσαν να αυξήσουν το ρίσκο μίας αμερικανικής χρεοκοπίας», αναφέρει η δήλωση του οίκου αξιολόγησης.
To οutlook παραμένει αρνητικό.

Προειδοποίηση από το ΥΠΟΙΚ


Tο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η απειλή της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch είναι μια υπενθύμιση προς το Κογκρέσο ότι η χώρα βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να αθετήσει τις υποχρεώσεις της.

Πυρετός διαβουλεύσεων

Πυρετώδεις είναι εν τω μεταξύ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία σχετικά με το σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού κράτους και θα παρέχει προσωρινή κρατική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με γερουσιαστές οι ηγετικές ομάδες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων είναι κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας, ωστόσο υπάρχουν σημεία που πρέπει να διευθετηθούν.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης