Βέμπερ: Η πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση

Βέμπερ: Η πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση

Κατά του ενδεχομένου ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του ΔΣ της UBS



 Δεν κάνουμε συχνά σεξ
Βέμπερ: Η πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση

Η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης δεν οδηγεί σε σταθεροποίηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ της ελβετικής τράπεζας UBS και πρώην διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Άξελ Βέμπερ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», ο κ. Βέμπερ είπε ότι «η αρχή της αλληλεγγύης προτιμήθηκε έναντι της ιδίας ευθύνης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη», ενώ  τάχθηκε κατά του ενδεχομένου ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ η αναδιάρθρωση θα κλόνιζε μόνιμα την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών και θα ανέκοπτε τη χώρα για πολλά χρόνια από τις αγορές κεφαλαίων.

«Βλέπω τεράστιες προκλήσεις στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία. Σε αυτές τις χώρες δεν προχωρήσαμε όσο είχαμε φανταστεί τον Μάιο του 2010, με τις πρώτες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης και χαρακτήρισε τις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης «καταδυόμενες» αγορές, αλλά διευκρίνισε ότι «η επανεθνικοποίηση θα ήταν το λάθος δίδαγμα από την κρίση της Ευρωζώνης».

Ο κ. Βέμπερ, ο οποίος παραιτήθηκε το 2011 από την θέση του επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ επειδή διαφωνούσε με την πολιτική της ΕΚΤ, ανέφερε ακόμη ότι το ευρώ ήταν απαραίτητο προκειμένου η Ευρωζώνη να παραμείνει ανταγωνιστική και πρόσθεσε ότι για να σταθεροποιηθεί το νόμισμα είναι απαραίτητη η καθοδήγηση και η υπευθυνότητα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης