Goldman: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – αναβαθμίζει σε buy τον Τιτάνα

Goldman: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – αναβαθμίζει σε buy τον Τιτάνα

Αλλαγή στάσης επί το θετικότερον πραγματοποιεί επενδυτικά η Goldman Sachs για τη μετοχή του Τιτάνα που την αναβαθμίζει σε buy, μετά από πάρα πολύ καιρό, παρά το γεγονός μάλιστα ότι η εταιρεία κατέγραψε ζημίες και στο β' τρίμηνο του έτους.

Πρόκριση - θρίλερ για τον Θρύλο!
Goldman: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – αναβαθμίζει σε buy τον Τιτάνα
Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θέτει το ερώτημα, εάν η ύφεση στην εσωτερική ελληνική αγορά έχει φτάσει στο τέλος της και με προοπτική να αρχίσει να ανακάμπτει με την επανεκκίνηση των έργων στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ένα τέτοιο σενάριο, όπως καταλαβαίνει κανείς, αλλάζει ριζικά μια εκτίμηση που διατυπώνεται από επενδυτικούς κύκλους το τελευταίο διάστημα για την παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και νέα αποτυχία του προγράμματος.

Κλείσιμο
Τα συμπεράσματα της Goldman μετά το Teleconference με τη διοίκηση της εταιρείας, σημειώνουν δύο πράγματα: α) ότι η ελληνική εσωτερική αγορά μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει και β) η βιομηχανία επωφελείται από τις εξαγωγές.

Παράλληλα, η ανάλυση του οίκου σημειώνει ότι ο Τιτάνας προσφέρεται σαν μια από τις καύτερες επενδυτικές περιπτώσεις για αν παίξει  κανείς την ανάκαμψη τηες κατασκευαστικής αγοράς των ΗΠΑ. Το EBITDA βελτιώθηκε στο β' τρίμηνο κατά 69% και η εκτίμηση είναι ότι, όσον αφορά τη Φλόριντα που είναι η βασικλη περιοχή που δραστηριοποείται η εταιρεία στις ΗΠΑ, η προοπτική είναι ιδιάιτερα θετική. Τα αποτελέσματα της εταιρείας δεν έχουν δει ακόμα τις αυξήσεις στις τιμές που έχουν αρχίσει από την αρχή του έτους και αυτό θα φανεί στο β' εξάμηνο.

Παράλληλα,σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση στους διεθνείς επενδυτές, εμφανίζεται αισιόδοξη για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές, από τις οποίες θα επωφεληθεί η εταιρεία.

Όσον αφορά στην Αίγυπτο, ο Τιτάνας έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην τροφοδοσία της παραγωγικής του μονάδας, εισάγοντας εξυαλωμένο άνθρακα από την Ελλάδα.

Παρά την πολιτική κρίση της Αιγύπτου, τα περιθώρια κέρδους, παραμένουν κοντά στο 41%.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης