Η Σάμος γιορτάζει με νέους καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο!

Η Σάμος γιορτάζει με νέους καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο!

Επτά ημέρες, επτά συναυλίες στο αρχαίο θέατρο του λιμανιού του Πυθαγορείου της Σάμου

Η Σάμος γιορτάζει με νέους καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο!
Καλλιτέχνες από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Ρωσία και εκπρόσωποι της νέας ελληνικής  μουσικής σκηνής, «πιάνουν λιμάνι» στο νησί της Σάμου, στο πλαίσιο του φιλόδοξου «Samos Young Artists Festival» που επιστρέφει τον μήνα Αύγουστο (7 έως 13/8) για 4η συνεχή  χρονιά.

Η αρχή γίνεται (7/8) με τους Gitanes Blonde -τους τέσσερις καλλιτέχνες από το Μόναχο που παίζουν από βαλκανική μέχρι και εβραϊκή μουσική (Klezmer)- και η συνέχεια να γράφεται με την (8/8) Camerata Smyrna Woodwind Quintet, που θα επικεντρωθεί στις μουσικές της Μεσογείου.

Μεταξύ των καλλιτεχνών και των μουσικών σχημάτων, αναμένεται να δούμε: τις Ρωσίδες Olga Michula και Anastasia Feierlein (9/8) , το γερμανικό Aramis Trio (10/8) σε έργα των Schumann, Kirchner και Schubert και τον Γερμανό πιανίστα Caspar Frantz (11/8) σε μια νοσταλγική αναδρομή με έργα των Bach, Schumann, Lachenmann και Brahms.

Δίπλα στους διεθνείς καλεσμένους, θα βρεθεί το εγχώριο κουαρτέτο εγχόρδων Tετρακτύς (12/8) με το πρόγραμμα να κλείνει θεαματικά με τις όμορφες γαλλίδες του συνόλου Zaїde (13/8) που θα τις ακούσουμε σε έργα των Iάννη Ξενάκη, Joseph Haydn, Leoš Janáček, Felix Mendelssohn.

Κλείσιμο
Καλλιτεχνικός Διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή του προγράμματος είναι φέτος ο σπουδαίος βιολιστής Daniel Nodel. Ο Daniel Nodel κατάγεται από το Minsk της Λευκορωσίας, ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. 

Θέατρο του Πυθαγορείου, Σάμος, Ώρα : 20.30, Τιμές : 5 ευρώ,
www.samosfestival.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης