Λίντα Γίγα: Οι συνεργασίες με Νικόλα Άσιμο, Κώστα Βουτσά και η ταινία της που παίχτηκε στην Ιαπωνία

Λίντα Γίγα: Οι συνεργασίες με Νικόλα Άσιμο, Κώστα Βουτσά και η ταινία της που παίχτηκε στην Ιαπωνία

Ποια ήταν η γοητευτική ηθοποιός Λίντα Γίγα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 52 της - Από το «The Κόπανοι» στις βιντεοταινίες «Για ψύλλου Πήδημα», «Ο κρεβατοκυνηγός», «Και πετάει… και Πηδάει»

Λίντα Γίγα: Οι συνεργασίες με Νικόλα Άσιμο, Κώστα Βουτσά και η ταινία της που παίχτηκε στην Ιαπωνία
Η Λίντα Γίγα που έφυγε από κοντά μας, υπήρξε ηθοποιός με έντονη παρουσία στη δεκαετία του ’80. Σε βιντεοταινίες (κυρίως), κινηματογράφο αλλά και τηλεόραση (από το 1989 ως το 1993).

Κλείσιμο


Γοητευτική και αισθησιακή, έρχεται στη θύμηση πολλών, κυρίως, από τις σέξι εμφανίσεις της.
Θα αναφέρουμε τα έργα στα οποία εμφανίστηκε. Ξεκίνησε την καριέρα της, στον κινηματογράφο το 1986, στην ταινία του Ὁμηρου Ευστρατιάδη «Τα Τούβλα» δίπλα στους μεγάλους Ντίνο Ηλιόπουλο, Σωτήρη Μουστάκα και Κώστα Βουτσά.



Το 1987, έπαιξε πρωταγωνιστικό και άκρως αποκαλυπτικό ρόλο στην ταινία του Γιάννη Χαρτοματζίδη «Αδελφή μου… Αγάπη μου», δίπλα στον Πάνο Μιχαλόπουλο.



Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στην ταινία του Γιώργου Κωνσταντίνου «The Κόπανοι», στην οποία ο μεγάλος μας ηθοποιός έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.



Η συνεργασία με τον Νικόλα Άσιμο και η προβολή της ταινίας στην Ιαπωνία!
Το 1989, η Λίντα Γίγα, εμφανίστηκε στην ταινία του Κώστα Φέρρη «Oh! Babylon» που αποτελούσε ελεύθερη μεταφορά των «Βακχων» του Ευριπίδη στη σύγχρονη εποχή.

Στην ταινία, που τιμήθηκε με διάφορα βραβεία, πρωταγωνιστούσαν οι Γιώργος Μοσχίδης, Αλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Σωτηρία Λεονάρδου, Τάνια Τρύπη, ο θρυλικός Νικόλας Ασιμος, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του κ.α.
Η ταινία, είναι χαρακτηριστικό, ότι έκανε ντεμπούτο στις αίθουσες στην Ιαπωνία (15 Ιουλίου 1989)! Η Λίντα Γίγα, απέδειξε συμμετέχοντας σ΄ αυτή, ότι είχε μεγαλύτερες ερμηνευτικές δυνατότητες απ’ όσες πρόλαβε να μας δείξει….

Η τελευταία ταινία, στην οποία μάλιστα πρωταγωνίστησε, ήταν «Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989), του Κώστα Καραγιάννη, δίπλα στον Στάθη Ψάλτη.

Στην τηλεόραση, πρωτοεμφανίστηκε το 1989, στη σειρά της ΕΤ2, «Οι Άγγελοι κι Εγώ», σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη. Στο σίριαλ αυτό πρωταγωνιστούσαν επίσης, ο αξέχαστος Κώστας Ρηγόπουλος, η Τέτη Σχοινάκη, η Έφη Πικουλα και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.

Το 1991, εμφανίστηκε δίπλα στον πρόσφατα χαμένο Γιάννη Μιχαλόπουλο, στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Οι Εργένηδες» σε σκηνοθεσία Όμηρου Ευστρατιάδη και στη βραχύβια σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου «Κύριε Καθηγητά, πού Κοιμηθήκατε χθες;» που προβλήθηκε από το MEGA.


Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση
Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση (και γενικότερα σε μικρή και μεγάλη οθόνη), ήταν στη σειρά του ANT1 «Γαλάζια Κρουαζιέρα». Το σενάριο της σειράς, ήταν του Λευτέρη Καπώνη, η σκηνοθεσία του Κώστα Καραγιάννη και συμπρωταγωνιστές της, οι Αλμπέρτο Εσκενάζι, Παύλος Χαϊκάλης, Εφη Πίκουλα, Μαίρη Αλυφαντή κ.α.


Οι βιντεοταινίες
Στο μυαλό των περισσότερων όμως, η Λίντα Γίγα έρχεται από τις βιντεοταινίες στις οποίες εμφανίστηκε και τις οποίες αναφέρουμε:
«Για ψύλλου Πήδημα»(1987), «Και πετάει… και Πηδάει»(1987), «Ο κρεβατοκυνηγός»(1987), «Ακαταμάχητος Πιλότος» (1988), «Σήμα Κινδύνου»(1988) «Αβε Μαφία… Εθνική Ακαδημία Απατεώνων»(1989), «Καλοκαιρινές Αταξίες»(1989), «Φιλιππινέζα σε Τιμή Ευκαιρίας»(1989), «Ερωτικές Παραλλαγές»(1989), «Τα κορίτσια Θέλουν Ξύλο»(1989) (ας ελπίσουμε να μην επέμβει μετά από 27 χρόνια το ΚΕΘΙ!), «Κύριε Καθηγητά πού κοιμηθήκατε χθες»(1989), που αν και ως βιντεοταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη μεταφορά της στη μικρή οθόνη, όπως είδαμε παραπάνω δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση στο κοινό και «κράτησε» μόνο για τέσσερα επεισόδια, «Ο Πειρατής και η Φιλιππινέζα»(1990) και «Τα ερωτικά»(1990).



Η Λίντα Γίγα, «έφυγε» χθες από κοντά μας, σε ηλικία 52 ετών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης