Προτάσεις: Τρία βιβλία, ιδανικά δώρα για νέους (...και όχι μόνο)

Προτάσεις: Τρία βιβλία, ιδανικά δώρα για νέους (...και όχι μόνο)

Για νέους, αλλά και μεγαλύτερους αναγνώστες...

Προτάσεις: Τρία βιβλία, ιδανικά δώρα για νέους (...και όχι μόνο)
Υπάρχει καλύτερο δώρο για τις γιορτές από ένα βιβλίο; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ολοκαίνουρια μυθιστορήματα που στο εξωτερικό έγιναν τεράστιες εκδοτικές επιτυχίες. Ο λόγος για τρία νεανικά βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και αποτελούν την ιδανική πρόταση για δώρο. Απευθύνονται δε και σε μεγαλύτερους αναγνώστες που αγαπούν την καλή νεανική λογοτεχνία.


Κλείσιμο
Κάνε να χιονίσει 

Παραμονή Χριστουγέννων και η χειρότερη χιονοθύελλα όλων των εποχών μεταμορφώνει μια μικρή πόλη σε ρομαντικό καταφύγιο, σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Ή περίπου. Στο κάτω κάτω κανείς δε θα περίμενε ότι μια περιπλάνηση μέσα στο κρύο, στη μέση του πουθενά, θα κατέληγε σ’ ένα μεθυστικό φιλί από έναν γοητευτικό ξένο. Και κανένας δε θα σκεφτόταν ότι μια βόλτα μέχρι ένα μαγαζί με βάφλες, θαμμένο στο χιόνι, θα οδηγούσε στον έρωτα με έναν παλιό φίλο. Ή ότι η ανακάλυψη της αληθινής αγάπης θα άρχιζε με μια βασανιστική πρωινή βάρδια σ’ ένα καφέ. 

Χάρη σε τρεις από τους καλύτερους και πλέον ευπώλητους συγγραφείς εφηβικής λογοτεχνίας παγκοσμίως –τον Τζον Γκριν, τη Μορίν Τζόνσον και τη Λόρεν Μάιρακλ–, η μαγεία των γιορτών αναδεικνύεται μέσα από τρεις διασκεδαστικές και τρυφερές αλληλένδετες ιστορίες αγάπης, ρομαντισμού και φιλιών που κόβουν την ανάσα.

Ο Τζον Γκριν έχει βραβευτεί με το βραβείο Michael L. Printz (2006) ενώ τα έργα του βρίσκονται συνέχεια στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες με τα ευπώλητα βιβλία. Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για τα βιβλία του «Το λάθος αστέρι», «Οι Κατερίνες», «Χάρτινες Πόλεις» και «Αναζητώντας την Αλάσκα». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.johngreenbooks.com

Η Μορίν Τζόνσον είναι συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Όλα τα έργα της έχουν μπει στις λίστες ευπώλητων βιβλίων της εφημερίδας New York Times. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της: www.maureenjohnsonbooks.com.

Η Λόρεν Μάιρακλ έχει γράψει βιβλία για εφήβους και παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν μπει στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων στις ΗΠΑ. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία της «Δέκα και Ανέμελες», «Εντεκα και χαριτωμένες», Δώδεκα και... Τρελαμένες», «Δεκατριών και Ερωτευμένες» και «Δεκατεσσάρων και... Ετοιμες για όλα». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της: www.laurenmyracle.com.

Συγγραφείς:  Τζον Γκριν, Μορίν Τζόνσον, Λόρεν Μάιρακλ
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης 
Σειρά: Πυξίδα 
Πρώτη Έκδοση: Νοέμβριος 2017
ISBN:978-618-01-2176-6
ISBN Ebook: 978-618-01-2177-3
Τιμή: 14,40€  
Σελίδες: 368

Περισσότερες πληροφορίες και απόσπασμα του βιβλίου εδώ


Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα  
 


Μια δυνατή ιστορία ιδωμένη ολοκληρωτικά μέσα από τα μάτια ενός νεαρού αγοριού , ένα ιδιοφυές βιβλίο. «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» αποτέλεσε διεθνές εκδοτικό φαινόμενο, αφού μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες, βρισκόταν επί δύο χρόνια στις υψηλότερες θέσεις στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων και πούλησε περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη. 

Συνοπτική περιγραφή του βιβλίου:
Ο εννιάχρονος Μπρούνο δεν έχει ιδέα για την Τελική Λύση ή το Ολοκαύτωμα. Δε γνωρίζει για τον εφιάλτη που ζουν οι λαοί της Ευρώπης εξαιτίας της χώρας του. Το μόνο που ξέρει είναι ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει από το άνετο σπίτι του στο Βερολίνο σ’ ένα οίκημα σε μια απομονωμένη περιοχή όπου δεν έχει τίποτε να κάνει και κανέναν για να παίξει. Μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Σμούελ, ένα αγόρι που ζει στην άλλη μεριά του συρματοπλέγματος και που, όπως κι άλλοι άνθρωποι εκεί, φορά μια στολή σαν ριγέ πιτζάμα. Η φιλία του Μπρούνο με τον Σμούελ θα τον οδηγήσει από την αθωότητα σε μια σκληρή αποκάλυψη και θα τον αναγκάσει να γίνει άθελά του μέρος μιας αποτρόπαιας κατάστασης. 

Ο Τζον Μπόιν γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 1971. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Ίστ Άνγκλια, όπου και τιμήθηκε με το βραβείο Curtis Brown. Έχουν εκδοθεί επτά μυθιστορήματά του για ενηλίκους,  και πολλά νεανικά βιβλία. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν, επίσης, τα μυθιστορήματα του για παιδιά «Ο Νόα το έσκασε», που έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και ήταν υποψήφιο για πολλά βραβεία, και «Μπάρναμπι Μπρόκετ», που κυκλοφορεί σε 29 χώρες και ήταν επίσης υποψήφιο για διάφορα βραβεία. Το βιβλίο «Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε»ήταν υποψήφιο για το ιρλανδικό βραβείο του Παιδικού βιβλίου της Χρονιάς.

Συγγραφέας:  Τζον Μπόιν
Μετάφραση: Μοσχονά Αριάδνη Αδαμαντία  
Εικονογράφηση: Όλιβερ Τζέφερς 
Σειρά:  Πυξίδα  
Πρώτη Έκδοση: Δεκέμβριος 2017  
ISBN:978-618-01-2220-6
ISBN Ebook: 978-618-01-2221-3
Τιμή: 15,50 €
Τιμή E-book : 2,99 €
Σελίδες: 320

Περισσότερες πληροφορίες και απόσπασμα του βιβλίου εδώ
<="" b="">

 

Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 



Το βιβλίο «Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες» δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Ένα βιβλίο απαλλαγμένο από έμφυλα στερεότυπα, που εμπνέει το κάθε κορίτσι να ανοίξει τα φτερά του και να εξελιχθεί βάσει των δυνατοτήτων και των ονείρων του, χωρίς να περιορίζεται και να μπαίνει σε καλούπια.

Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding). Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες ήδη, ενώ οι πωλήσεις του ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Έλενα Φαβίλι είναι βραβευμένη δημοσιογράφος και επιχειρηματίας στα ΜΜΕ. 

Η Φραντζέσκα Καβάλο είναι βραβευμένη συγγραφέας και σκηνοθέτρια. Αυτό είναι το έβδομο παιδικό βιβλίο της.

Συγγραφείς: Έλενα Φαβίλι, Φραντζέσκα Καβάλο
Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη 
Σειρά: Γενικών Γνώσεων, Βιογραφίες
Πρώτη Έκδοση: Δεκέμβριος  2017 
ISBN:978-618-01-2314-2
Τιμή: 17,70€  
Σελίδες: 224

Περισσότερες πληροφορίες και απόσπασμα του βιβλίου εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης