Το μυθιστόρημα “Αν Μπορούσα θα τ’ Άλλαζα Όλα” της Αγγελικής Μ. Κονταξοπούλου είναι στο ΘΕΜΑ

Το μυθιστόρημα “Αν Μπορούσα θα τ’ Άλλαζα Όλα” της Αγγελικής Μ. Κονταξοπούλου είναι στο ΘΕΜΑ

Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα γύρω από τις περιπέτειες μιας οικογένειας στην μεταπολεμική Ελλάδα, το σκοτεινό παιχνίδι της μοίρας, αλλά και το αναπόδραστο του πεπρωμένου. 



 Το   μυθιστόρημα  “Αν Μπορούσα θα τ’ Άλλαζα Όλα”  της Αγγελικής Μ. Κονταξοπούλου είναι στο ΘΕΜΑ

Με ένα ασυνήθιστο και τολμηρό εγχείρημα, η Αγγελική Κονταξοπούλου γράφει δύο μυθιστορήματα στο ίδιο βιβλίο, τοποθετεί τη μία ιστορία μέσα στην άλλη, επιδεικνύοντας καλπάζουσα φαντασία και υψηλή συγγραφική δεξιοτεχνία. Το «Αν μπορούσα θα τ' άλλαζα όλα» είναι ένα ολόκληρο σχεδόν η αφήγηση ενός ονείρου, ο αναγνώστης όμως παρασύρεται από την εκπληκτικά παραστατική εξιστόρηση, χωρίς να ξέρει εάν αυτό που διαβάζει είναι η πραγματικότητα ή μια οπτασία.

Η ιστορία του «Αν μπορούσα θα τ' άλλαζα όλα» εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της Κατοχής και κυρίως στην μεταπολεμική περίοδο. Ο κόσμος της υπαίθρου αλλά και της πόλης, οι παραδοσιακές αντιλήψεις αλλά και η ορμή της προόδου, δημιουργούν αντιθετικά ζεύγη. Από την αλληλεπίδραση, αλλά και τις συγκρούσεις τους, στο βιβλίο της Αγγελικής Κονταξοπούλου αποτυπώνεται το κοινωνικό πανόραμα μιας ολόκληρης εποχής. 


Το «Αν μπορούσα θα τ' άλλαζα όλα» είναι, κατά κάποιο τρόπο, μια ηθογραφία -κυρίως όμως είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, τόσο ως προς την έπνευση και την διάρθρωση της αφήγησης, όσο και για τους ήρωες που παρελαύνουν στις σελίδες του. Άνθρωποι απλοί, συνηθισμένοι -αλλά και απόλυτα μοιραίοι, καθώς πασχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους. Το εάν αυτός ο αγώνας θα αποβεί νικηφόρος θα πρέπει να το ανακαλύψει ο αναγνώστης, στις σελίδες ενός βιβλίου που ασκεί έναν σχεδόν μαγικό μαγνητισμό.

Κλείσιμο

 

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το μυθιστόρημα «Αν μπορούσα θα τ' άλλαζα όλα» της Αγγελικής Κονταξοπούλου!

 (στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).

Μην τo χάσετε!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης