Το ΘΕΜΑ σας προσφέρει τα μπεστ σέλερ των διακοπών σας

Το ΘΕΜΑ σας προσφέρει τα μπεστ σέλερ των διακοπών σας

Για απελπισμένες μανάδες, αμαρτωλούς celebrities και αιώνιες φιλίες.

Το ΘΕΜΑ σας προσφέρει τα μπεστ σέλερ των διακοπών σας
Λένε πως στη ζωή συνυπάρχουν το γέλιο και το κλάμα-η ομορφιά και ο έρωτας, το πάθος, η χαρά της ερωμένης και της μάνας. Έντονα συναισθήματα βγαλμένα από υπέροχες ιστορίες πραγματικές αλλά και μυθιστορηματικές που ξαναζωντανεύουν μέσα από τις καλοκαιρινές σελίδες. Τα βιβλία του φετινού καλοκαιριού που κάνει ειδικά δώρο για τους αναγνώστες του το “Πρώτο Θέμα” έμειναν για καιρό στην κορυφή των μπεστ σέλερ κι έγιναν σημεία αναφοράς. Το “Σαν γλυκό του κουταλιού” της Μαρίνας Πετροπούλου έγινε σήριαλ, γνώρισε απανωτές εκδόσεις, έδωσε αφορμή σε συζητήσεις για τις τέσσερις φίλες που τις χώρισε η μοίρα. Όσο για τις απελπισμένες μανάδες-αλλά και τους μπαμπάδες-θα γελάσουν με την καρδιά τους με το σπαρταριστό ανάγνωσμα της Κατερίνας Μανανεδάκη που καταρρίπτει το μύθο της τέλειας μάνας κάνοντας τες επιτέλους να φωνάξουν περιχαρείς-”Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες”!

Προτού φύγετε για την παραλία μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί ένα από τα πολυσυζητημένα, απόλυτα μπεστ σέλερ που προσφέρει για κάθε αναγνώστη το “Πρώτο Θέμα”.

Κλείσιμο
Το “Σαν γλυκό του κουταλιού” είναι μια ιστορία
που δεν είναι ούτε ακριβώς αισθηματική, ούτε ακριβώς κοινωνική, αλλά που περιέχει την αγωνία ενός αστυνομικού μυθιστορήματος και τις ανατροπές ενός θρίλερ, ξεφεύγει από κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης -ακριβώς, δηλαδή, όπως η πραγματική ζωή. Διότι στο «Σαν γλυκό του κουταλιού» οι προσωπικές ιστορίες των τριών βασικών ηρωίδων ξετυλίγονται και διαπλέκονται μεταξύ τους από την συγγραφέα Μαρίνα Πετροπούλου με έναν τρόπο αριστοτεχνικό. Τελικά, όποιο και εάν είναι το λογοτεχνικό είδος στο οποίο ανήκει, το «Σαν γλυκό του κουταλιού» διαβάζεται απνευστί. Είναι πολύ δύσκολο να το αφήσει κάποιος αφού το ξεκινήσει -όπως είναι βέβαιο ότι θα του λείψει μόλις το τελειώσει.

Το «Σαν γλυκό του κουταλιού»
βασίζεται σε μια κινηματογραφική πλοκή και γι' αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός ότι μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σαν σενάριο του ομότιτλου σίριαλ (Αντ1, 2005). Και παρόλο που στο μυθιστόρημα παρελαύνει πλήθος χαρακτήρων, ο πυρήνας της ιστορίας είναι η απόπειρα τριών γυναικών να διορθώσουν και να ζήσουν από την αρχή τη ζωή τους, να βρουν την ελευθερία, το πάθος και την αλήθεια. Στην πορεία αυτής της προσπάθειας να κάνουν επανεκκίνηση στην ύπαρξή τους αγκαλιάζουν το άγνωστο και τον κίνδυνο, κυρίως όμως αγκαλιάζουν η μία την άλλη. 

Θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή, ρομαντική εκδοχή του «Sex & the City» -αν και η τάση φυγής και οι περιπέτειες των πρωταγωνιστριών, όπως και τα πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν στη ζωή τους θυμίζουν μάλλον «Θέλμα και Λουίζ» -με τρεις, όμως, πρωταγωνίστριες. Ο ιστός του βιβλίου πλέκεται με τα βασανιστικά διλήμματα, τα νεανικά απωθημένα και μια βαθιά γυναικεία σοφία ζωής της Κάτιας, της Αλίκης, της Φανής, αλλά και της μητέρας-πόρνης Κάρμεν. Το «Σαν γλυκό του κουταλιού» εικονογραφεί το δράμα και την κωμωδία που συνεπάγεται η απόφαση να διορθώσεις τη μοίρα σου, το να ζήσεις όπως πραγματικά θα ήθελες, όπως πραγματικά πιστεύεις πως θα σου άξιζε. Και γι' αυτό ακριβώς είναι τόσο συναρπαστικό.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης