Βρέθηκε το χαμένο «ηλιοβασίλεμα» του Βαν Γκογκ

Βρέθηκε το χαμένο «ηλιοβασίλεμα» του Βαν Γκογκ

Πρόκειται για το έργο «Ηλιοβασίλεμα στο Montmajour», το οποίο απεικονίζει πάνω στον καμβά στοιχεία της φύσης – δέντρα, θάμνους και τον ουρανό- Είναι το πρώτο πλήρους μεγέθους έργο σε καμβά του βαν Γκογκ που ανακαλύπτεται από το 1928

Η ξανθιά Αθηνά Οικονομάκου!
Βρέθηκε το χαμένο «ηλιοβασίλεμα» του Βαν Γκογκ
Έναν από τους σημαντικότερους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, κατάφεραν να εντοπίσουν οι ειδικοί από το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.

Πρόκειται για το έργο «Ηλιοβασίλεμα στο Montmajour», το οποίο απεικονίζει πάνω στον καμβά στοιχεία της φύσης – δέντρα, θάμνους και τον ουρανό- και εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε στις 4 Ιουλίου 1888.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, ο πίνακας ταυτοποιήθηκε από ένα γράμμα, την τεχνοτροπία και τα φυσικά υλικά. Είναι το πρώτο πλήρους μεγέθους έργο σε καμβά του βαν Γκογκ που ανακαλύπτεται από το 1928.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πίνακα, λέγεται πάντως ότι βρισκόταν στην αποθήκη ενός Νορβηγού ιδιώτη συλλέκτη.

Κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων, ο διευθυντής του Μουσείου χαρακτήρισε την ανακάλυψη ως εμπειρία ζωής και υπογράμμισε ότι το ίδρυμα είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να ήταν του βαν Γκογκ κατά τη δεκαετία του 1990 κυρίως γιατί δεν ήταν υπογεγραμμένο.

Ο πίνακας θα εκτίθεται στο Μουσείο Βαν Γκογκ από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τα αποκαλυπτήρια του πίνακα εδώ!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης