Οσκαρ 2016: Οι 7 μεγάλες απουσίες των φετινών υποψηφιοτήτων

Οσκαρ 2016: Οι 7 μεγάλες απουσίες των φετινών υποψηφιοτήτων

Υπάρχει πάντα κάποιος παραπονεμένος στα Όσκαρ – Αυτή τη χρονιά όμως οι απουσίες είναι ηχηρές

Οσκαρ 2016: Οι 7 μεγάλες απουσίες των φετινών υποψηφιοτήτων
Το χειρότερο πράγμα για τους σινεφίλ είναι η αγαπημένη τους ταινία να απουσιάζει από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Και ακόμα χειρότερο είναι ότι για τις απουσίες δεν υπάρχει ποτέ αιτιολογία...

Και φυσικά το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μετά τις ανακοινώσεις είναι το τι και ποιος λείπει. Το ίδιο συνέβη και φέτος όταν στις 14 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες: 7 πράγματα ήταν αυτά που πραγματικά έκαναν εντύπωση.

Κλείσιμο



Carol

Η ταινία λείπει από τις δύο πολύ βασικές κατηγορίες, αυτή της σκηνοθεσίας και αυτή της καλύτερης ταινίας. Πριν τις ανακοινώσεις, όλοι το είχαν δεδομένο πως η Carol θα είναι μέσα στις υποψηφιότητες για καλύτερη ταινία. Εκτός από τις υπέροχες εικόνες, οι ερμηνείες δίνουν σε αυτή την ταινία μια σπάνια ομορφιά. Και όμως απέχει από τις δύο βασικές κατηγορίες. 


Ο Ρίντλεϊ Σκοτ για το The Martian


Δεν βρίσκεται στις υποψηφιότητες για τον καλύτερο σκηνοθέτη. Και είναι τρομερά περίεργο, διότι ο εξαιρετικός αυτός σκηνοθέτης κατάφερε να κάνει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ταινία για τα μαθηματικά και την επιστήμη. 


Ο Aaron Sorkin δεν ήταν υποψήφιος για σενάριο

Το Steve Jobs μπορεί να μην πήγε πολύ καλά στο boxoffice, αλλά είναι ομολογουμένως μια εξαιρετική παρουσίαση του γίγαντα της Apple. 


Ο ηθοποιός Idris Elba 

Ο ηθοποιός δεν ήταν υποψήφιος για την ερμηνεία του στο Beasts of No Nation, ενώ πολλοί κριτικοί χαρακτήρισαν την ερμηνεία του «κολοσσιαία». Μάλιστα επισημαίνεται ότι και φέτος απουσιάζουν εντελώς οι μαύροι από τις υποψηφιότητες!





Mad Max: Fury Road 

Η μεγαλύτερη έκπληξη ίσως ήταν πως η Charlize Theron δεν ήταν υποψήφια παρ΄όλο που θεωρείται από το κοινό, από ψηφοφορίες και πολλούς κριτικούς κινηματογράφου ως η πιο ενδιαφέρουσα χαρακτήρας της κινηματογραφικής χρονιάς. 

Creed 

ΟΚ ο Stallone ίσως άξιζε την Χρυσή Σφαίρα, αλλά στο Creed υπάρχουν και άλλες μεγάλες ερμηνείες πέραν της δικής του. Εάν δεν έπαιζε δίπλα στον Michael B. Jordan και αν δεν ήταν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του σκηνοθέτη Ryan Coogler θα ήταν άραγε τόσο αξιομνημόνευτη η ερμηνεία του;


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης