Ο «Ερωτόκριτος» από τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμως κινείται»

Ο «Ερωτόκριτος» από τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμως κινείται»

Η ιστορία που συγκίνησε γενιές και γενιές και μιλά για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, μεταφέρεται στη σκηνή και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Ο «Ερωτόκριτος» από τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμως κινείται»
Μια νέα ανάγνωση του Ερωτόκριτου, προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα χορού ελλήνων ακροβατών «Κι όμΩς κινείται».
 
Η ιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου που συγκίνησε γενιές και γενιές και μιλά για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, μεταφέρεται στη σκηνή και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Ο Ερωτόκριτος εκδιώχτηκε από τα χωριά της Κρήτης. Τη θέση του πήραν το δελτίο των 8 στην τηλεόραση, το facebook, ο αυτισμός των sms και ο θόρυβος από την εκβιομηχάνηση της γεωργικής εργασίας. Συνήθως τον συναντάμε στα χείλη τραγουδιστών, που του αφιερώνουν ένα τρίλεπτο γλυκερής και αυτάρεσκης ευαισθησίας και σε θεατρικές παραστάσεις ως φολκλόρ ή ως φολκλόρ «πειραγμένο». Ο λόγος της αποτυχίας των προσπαθειών αυτών είναι ότι ο Ερωτόκριτος καθώς δεν είναι ούτε ποίημα, ούτε τραγούδι, ούτε θεατρικό έργο, απαιτεί άλλη στάση, άλλη ευθύνη, άλλη απεύθυνση, άλλη πίστη και εντέλει, άλλη αναπαράσταση. Για την ανάδειξη αυτών των θησαυρών θα ήθελα να επιχειρήσω μιαν άλλη αναπαράσταση της διαλεκτικής του Ερωτόκριτου, στηριγμένη στη δύναμη, την πίστη και την τέχνη των ιδιαίτερων προσώπων», γράφει στο σημείωμα του, ο Δημήτρης Αποστολάκης, από τους «Χαΐνηδες».

Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες: Δημήτρης Αποστολάκης λύρα, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης  τραγούδι –κιθάρα, Μαρία Κώτη  τραγούδι, Τάκης Κανέλλος κρουστά, Κλέων Αντωνίου ηλεκτρική κιθάρα, Μιχάλης Νικόπουλος λαούτο, μαντολίνο, Ρέλλος Θοδωρής  σαξόφωνο, Παλαμιώτης Γιώργος μπάσο

Η ομάδα Κι όμΩς κινείται: Αμέντας Γιώργος, Δημάς Βασίλης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μαλκότσης Ερμής, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία.

Οι σταθμοί της περιοδείας:   
15 Ιουλίου,  Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς 21.00
20 Ιουλίου, Χανιά, Τάφρος, Φεστιβάλ Χορού Dance Days
15 Σεπτεμβρίου 21.00, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους , ΚΘΒΕ

 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης