Απεβίωσε ο τρομπετίστας της τζαζ, Marcus Belgrave

Απεβίωσε ο τρομπετίστας της τζαζ, Marcus Belgrave

Ο Αμερικανός μουσικός ο οποίος έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια, άφησε την τηλευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε ο τρομπετίστας της τζαζ, Marcus Belgrave
Ο Αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ, Marcus Belgrave, έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή 24 Μαΐου, σε ηλικία 78 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, ο μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή στο Μίτσιγκαν από καρδιακή ανεπάρκεια.

Στην πολυετή καριέρα του, ο Belgrave συνεργάστηκε με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως είναι οι Aretha Franklin, Ray Charles, Joe Cocker, Dizzy Gillespie και οι θρύλοι της jazz, Max Roach και Charles Mingus. «Αν είχα τον Marcus Belgrave, το γκρουπ μου θα ήταν το καλύτερο» είχε δηλώσει ο Mingus το 1975, εκφράζοντας τη λύπη του για το ότι δεν είχε καταφέρει να πείσει τον Belgrave να εγκαταλείψει το Detroit για τη Νέα Υόρκη.

Κλείσιμο


Ο Belgrave ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά μουσική σε ηλικία 12 ετών. Στα μέσα της δεκαετίας του '50, συμμετείχε στη μπάντα του Ray Charles, ενώ το 1962 μετακόμισε στην πόλη που αγάπησε ιδιαίτερα, στο Detroit.

Άσκησε μεγάλη επιρροή στη σκηνή της τζαζ του Detroit  και συνέχισε να παίζει σχεδόν μέχρι τον θάνατό του. Συμμετείχε στην ηχογράφηση μεγάλων επιτυχιών όπως είναι  “The Way You Do the Things You Do,” “My Girl” και “Dancing in the Street.” Εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ο Belgrave ξεχώρισε με το αμίμητο στιλ, την σκηνική παρουσία και τη δεινότητά του στους αυτοσχεδιασμούς.

Συμμετείχε επίσης στην εκπαίδευση, ως καθηγητής ή καλεσμένος καλλιτέχνης σε σχολεία και πανεπιστήμια του Detroit. Το 2009, το Kresge Foundation, το ίδρυμα που στηρίζει τις τέχνες και τον πολιτισμό στο Detroit, τίμησε τον Belgrave. Ο πρόεδρος του ιδρύματος, πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Belgrave, έγραψε σε ανακοίνωση του: «Το Ντιτρόιτ έχασε ένα κομμάτι της ψυχής του με τον θάνατο του Marcus Belgrave, ο οποίος αγκάλιασε την πόλη και τη μουσική κοινότητα αυτής, σαν να ήταν δική του!».

Μαζί με τη σύζυγό του, ο Belgrave είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο κόρες και δύο γιους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης