To «Silent Voyage» του Βαγγέλη Κατσούλη ζωντανά στη σκηνή του «Άλικο»

To «Silent Voyage» του Βαγγέλη Κατσούλη ζωντανά στη σκηνή του «Άλικο»

Τέσσερις Ελληνες, μουσικοί της τζαζ, παρουσιάζουν μία διαφορετική προσέγγιση του κλασικού άλμπουμ!

To «Silent Voyage» του Βαγγέλη Κατσούλη ζωντανά στη σκηνή του «Άλικο»
Μια διαφορετική προσέγγιση, μια νέα ζωή, θα δώσουν στο εξαιρετικό άλμπουμ Silent Voyage του διακεκριμένου Ελληνα συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη, τέσσερις σπουδαίοι Ελληνες, μουσικοί της τζαζ, απόψε στη σκηνή του Άλικο. Πρόκειται για τον τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τον πιανίστα Τάκη Φαραζή, τον μπασίστα Πέτρο Βαρθακούρη και τον ντράμερ Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη.

Το συγκεκριμένο γκρουπ, με τη σημαντική αποδοχή του κοινού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί ένα ιδιαίτερα αρμονικά δεμένο σύνολο, καθώς τα μέλη του έχουν χιλιάδες ώρες μουσικών «πτήσεων» μαζί στη σκηνή.

Κλείσιμο
Το Silent Voyage είναι ένα άλμπουμ το οποίο αποδεικνύει την διαχρονικότητα της μουσικής του Βαγγέλη Κατσούλη. Ο συνθέτης, από το 1975 και για αρκετά χρόνια αργότερα, υπήρξε συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκη και παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Εχει γράψε μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και βραβεύτηκε το 1994 στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου με το βραβείο καλύτερης μουσικής.

Η μουσική του έχει χαρακτηριστεί «ήρεμη» και «μεταλλικά» μελωδική, ενώ ο ίδιος υπήρξε στην Ελλάδα από τους πρώτους γνώστες της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας. Ωστόσο, ο Κατσούλης ποτέ δεν κατέφυγε σε εύκολους εντυπωσιασμούς με εφέ χωρίς ουσία και έμπνευση. Είτε πρόκειται για τις οργανικές του συνθέσεις, είτε για το έργο του Orfeo, όπερ εμπνευσμένο από τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Το άλμπουμ Silent Voyage συνδύασε τον τζαζ αυτοσχεδιασμό με πολλά στοιχεία της δυτικής σύγχρονης λόγιας μουσικής, την τεχνολογία του καιρού του και στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Το αρχικό σχήμα με το οποίο το Silent Voyage (2001) ηχογραφήθηκε και έγινε γνωστό ήταν για τρομπέτα, σαξόφωνο, φωνή, πιάνο, πλήκτρα, κόντρα μπάσο και κρουστά με αρκετούς ακόμα μουσικούς σε έκτακτη συμμετοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης