«Photoplanet»: Η άγρια φύση μέσα από τη ματιά του Πάνου Λασκαράκη

«Photoplanet»: Η άγρια φύση μέσα από τη ματιά του Πάνου Λασκαράκη

Η έκθεση του διακεκριμένου φωτογράφου θα παρουσιαστεί στα Ιωάννινα

«Photoplanet»: Η άγρια φύση μέσα από τη ματιά του Πάνου Λασκαράκη
Ο πολυβραβευμένος φωτογράφος τοπίου και άγριας ζωής, Πάνος Λασκαράκης, γνωστός για τις διακρίσεις του από το National Geographic, το National Wildlife Federation και το BBC θα βρίσκεται στα Ιωάννινα, από το Σάββατο 16 Μαΐου, έως και την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, για τις ανάγκες της φωτογραφικής του έκθεσης: «Photoplanet».

Κλείσιμο
Ο διεθνής φωτογράφος θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες και τις γνώσεις του, μέσα από τα προσωπικά φωτογραφικά του εκθέματά, από όλο τον κόσμο, που θα έχουν ως κύριο θέμα τα τοπία και την άγρια φύση.

«Η φωτογραφία στη φύση είναι για μένα αγάπη, πάθος, περιπέτεια και δημιουργία. Πάντοτε επιδιώκω την απόλυτη δράση και αισθάνομαι πραγματικά ζωντανός όταν είμαι ανάμεσα στο μεγαλείο των στοιχείων της φύσης. Θα μπορούσα να  ταξιδεύω για μέρες στο άγνωστο αναζητώντας στιγμές αυθόρμητες και σκηνές που κόβουν την ανάσα, έστω και για ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο. Κάθε φορά που παίρνω θέση πίσω από τη φωτογραφική μου μηχανή υπάρχει πάντα κάτι διαφορετικό για να απαθανατίσω.

Το κλειδί για μια ζωντανή φωτογραφία κρύβεται μέσα στην τεραστία ποικιλία της ζωής και των πολιτισμών καθώς και στα μεγάλα θεάματα που ξεπροβάλουν μέσα από την μεγαλειώδη  δύναμη  της  φύσης. Όμως φωτογραφία δεν είναι μονάχα η οριοθέτηση της εικόνας  στον τόπο της κύριας δράσης αλλά και η στιγμή της εκτύπωσης και της παρουσίασης όπου η φύση  ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα στον εκθεσιακό χώρο. Εκεί τα συναισθήματα του φωτογράφου, της δημιουργίας και του εκθεσιακού κοινού γίνονται ένα. Εκεί η φωτογραφία αποκτά ουσία και  ορίζεται στο τέλειο», έχει πει για τη δουλειά του ο Πάνος Λασκαράκης.


Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία, Ιωάννινα) και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.

Είσοδος: Ελεύθερη
Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης:
Καθημερινά: 11:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. & 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης