Βγαίνουμε Αθήνα: Πρεμιέρα για τον «λάκκο της αμαρτίας» στο θέατρο «Χώρα»

Βγαίνουμε Αθήνα: Πρεμιέρα για τον «λάκκο της αμαρτίας» στο θέατρο «Χώρα»

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα: Πρεμιέρα για τον «λάκκο της αμαρτίας» στο θέατρο «Χώρα»
Moυσική
Νίκος Ξυδάκης και Λουδοβίκος των Ανωγείων στον Ιανό

Δύο σημαντικοί συνθέτες, δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί ο Νίκος Ξυδάκης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων κάνουν την έκπληξη τον φετινό χειμώνα και συνεργάζονται πρώτη φορά επί σκηνής. Στα πλαίσια του ποιητικού μήνα του ΙΑΝΟΥ, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου, θα αφηγηθούν μαζί ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, τον «Ερωτόκριτο». Στον Ιανό (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217917. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 12 ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση 6 ευρώ).

«Όνειρα της άνοιξης»: Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα «Μακρινά Ξαδέλφια» στο Χαμάμ

Κλείσιμο
Ο Θοδωρής Κοτονιάς με όλα του τα «Μακρινά Ξαδέρφια», μας προσκαλεί για δυο παραστάσεις μέσα στη καρδιά της 'Ανοιξης. Μαζί του στο τραγούδι, η Χριστίνα Μαρία Λαζάρου. Τα «Μακρινά Ξαδέρφια» είναι οι Νίκος Βερύκκοκος (βιολί), Νίκος Γεωργουσάκης (κιθάρες), Διονύσης Θεοδώσης (κλαρίνο), Κώστας Μαυριδάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Γκαραβούνης (κρουστά). Στη Μουσική σκηνή Χαμάμ (Δημοφώντος 97, Πετράλωνα). Τηλ.: 210 3421212, 210 3421220. Ώρα: 22:00.

Kobane Trio στο Jazz Point

Οι Kobane είναι το νέο μουσικό project του Τηλέμαχου Μούσα και της Νάσιας Γκόφα. Η Jazz συναντά την Baroque. Η ηλεκτρική κιθάρα συναντά το cello, η φωνή κάνει παιχνίδι με το μουσικό πριόνι και τα Jazz standard μεταλλάσσονται σε Arias Antiquas. Παίζουν οι Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρα, μουσικό πριόνι), Νάσια Γκόφα (τραγούδι), Αλέξανδρος Κασαρτζής (τσέλο). Στο Jazz Point (Ακαδημίας 18). Τηλ.: 210 3235910. Ώρα: 22:00. Εισιτ.: 5 ευρώ.

Rock Fridays στην Αρχιτεκτονική
Ένα ακόμα live της διοργάνωσης "Rock Fridays powered by Final Touch", παρουσιάζει τρεις αξιόλογες μπάντες που κινούνται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ μουσικής σκηνής. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι hard rockers Inside-Out, που έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους κοινό μέσα από τις πρώτες live εμφανίσεις τους. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν οι Meet Our Heroes και την αυλαία θα κλείσει η εξάδα No Sequence που συνδυάζει το alternative rock με τον δικό της πειραματικό ήχο. Στην Αρχιτεκτονική (Ελασιδών 6 και Πειραιώς 116, Γκάζι). Τηλ.: 210 9014428. Ώρα: 22:00. Εισιτ.: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

ΠΑΡΤΙ
En Lefko Party στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου

Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου, που έχει ονομαστεί έργο τέχνης, θα φιλοξενήσει το party του En Lefko 87,7. Ο ιστορικός χώρος θα μοιραστεί σε δύο stages και ανάμεσα στα εκδοτήρια, την αίθουσα αναμονής, τους χώρους φύλαξης αποσκευών και τις παλιές αποβάθρες των τραίνων όλοι οι παραγωγοί του En Lefko 87.7 θα περάσουν από τα decks με μουσική που θα μας κάνει να χορεύουμε μέχρι το πρωί. Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πελοποννήσου (Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Σταθμός Λαρίσης, Κολωνός). Ώρα: 22:00. Εισιτ.: 8 ευρώ με ποτό.

ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Λάκκος της Αμαρτίας» στο Θέατρο Χώρα

Ακροβατώντας στα όρια της κοινωνικής ανοχής, εξόριστες από τον κόσμο του «κανονικού» και του επιτρεπτού, οι τραβεστί που ζουν στον τεράστιο χωμάτινο λάκκο που θυμίζει εγκαταλελειμμένο ορυχείο, αφηγούνται τις ιστορίες που τις οδήγησαν στην «αμαρτωλή» και επικίνδυνη ζωή τους. Η προκλητική τους εμφάνιση, και η αντισυμβατική τους συμπεριφορά προκαλούν την ηθική της κοινωνίας η οποία νιώθει να απειλείται. Το ανατρεπτικό έργο του Γιώργου Μανιώτη παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Παίζουν οι Μάνος Βακούσης, Γιάννης Βογιατζής, Ανδρέας Βούλγαρης, Γιώργος Γιαννακάκος, Όλγα Γκάτζιου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κ.α. Στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη). Τηλ.: 210 8673945. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 10-15 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ
«Tango Secrets International» στο Θέατρο Αργώ

Το όραμα του διεθνούς φήμης μαέστρο Fernando Gracia να δημιουργηθεί μια πολιτιστική κίνηση για το τάνγκο σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται πραγματικότητα με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Στόχος του «Tango Secrets International» είναι να αποτελέσει ένα κοινό τόπο συνάντησης καλλιτεχνών διεθνούς επιπέδου, αναδεικνύοντας το τάνγκο ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Το TSI στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες με τελικό προορισμό το Μπουένος 'Αιρες. Σε τρεις εκρηκτικές βραδιές, 27-28-29 Μαρτίου, στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, στάση μετρό Μεταξουργείο). Τηλ: 210 5201684. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15 ευρώ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Αναμνήσεις από χρώματα»: Έκθεση ζωγραφικής της Σόνιας Τζιουλάνι στο Μελάνυθρο

Το θέμα της νοσταλγίας είναι εμφανές σε πολλά από τα έργα, στα οποία υπάρχει συχνά μια συναισθηματική διάθεση η οποία παραπέμπει στα μονοπάτια της ψυχής. Οι τόνοι των χρωμάτων είναι έντονοι και επιβλητικοί και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται δίνει μια δόση μαγείας στα τοπία και στις σκηνές που απεικονίζονται. Η Σόνια Τζιουλιάνι, που κατάγεται από τη Ραβέννα της Ιταλία, ζει και εργάζεται στο Τρέντο. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία αποσπώντας θετικές κριτικές από το κοινό. Στο Μελάνυθρο (Ζάππα 4, Αθήνα). Τηλ.: 210 3636904. Ώρα: 19:00.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Τα επαγγέλματα του μέλλοντος» στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ο κόσμος αλλάζει, οι επαγγελματικές δεξιότητες που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις διαφοροποιούνται και αυτές. Σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται συνεχώς, οι νέοι δεν είναι εύκολο να επιλέξουν επαγγελματικό προσανατολισμό. Οι τεχνολογικές, κλιματικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές γεννούν την ανάγκη για νέες επαγγελματικές δεξιότητες και αναμένεται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τα επαγγέλματα του μέλλοντος, που θα δώσει το λόγο στις επιχειρήσεις, τους καθηγητές και τους νέους απόφοιτους. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Αθήνα). Τηλ.: 210 3398600. Ώρα: 18:00 με 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Spuren Spuren project - ανοιχτή συζήτηση στο Bios Ρομάντσο

Τo Spuren Spuren λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και φέρνει κοντά αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και σπουδαστές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, αντανακλώντας την ιστορία και το παρόν της Αθήνας, με σκοπό να προβάλλει το μελλοντικό πιθανό ή απίθανο μέλλον της. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρότζεκτ που διερευνά καθιερωμένες αντιλήψεις του χώρου και παραδοσιακούς τρόπους της παραγωγής της αρχιτεκτονικής του χώρου. Στο BIOS Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια). Τηλ.: 216 7003325. Ώρα: 17:00 με 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης