Σύγχρονος χορός από άτομα με αναπηρία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Σύγχρονος χορός από άτομα με αναπηρία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ομάδες χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους με ένα μήνυμα: «Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!»

Σύγχρονος χορός από άτομα με αναπηρία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού για άτομα με και χωρίς αναπηρία διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Ομάδες χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους με ένα μήνυμα: «Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!».

Κλείσιμο
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) θα διεξαχθεί ως «κορύφωση» του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access -ισχύει από το 2012- και αποτελεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που γίνεται στην Ελλάδα για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία.

Συνδιοργανωτές αυτού του προγράμματος τέθηκαν από την αρχή οι εξής τέσσερις φορείς: British Council, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Vo' Arte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία).

Τα δύο τελευταία χρόνια, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έχει πραγματοποιηθεί σειρά εργαστηρίων σύγχρονου χορού, στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες, αλλά και χωρίς αναπηρία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Οι μεικτές ομάδες που δημιουργήθηκαν «δούλεψαν» με το σώμα, πειραματίστηκαν με την κίνηση και εμπνεύστηκαν τη δική τους παράσταση, με στόχο το Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access στην Αθήνα.

Το Φεστιβάλ επιμελούνται η Κάτια Αρφαρά, η Μυρτώ Λάβδα και ο Χρήστος Καρράς. Την αυλαία του σηκώνουν στις 26 Φεβρουαρίου η χορογράφος και χορεύτρια Claire Cunningham, από τη Μεγάλη Βρετανία και η κολλεκτίβα IMRC (Integrated Movement Research Collective) με χορογράφο την Iva Nerina Sibila από την Κροατία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης