Βγαίνουμε Αθήνα: «Ιούλιος Καίσαρας» του Σαίξπηρ στο Σύγχρονο θέατρο

Βγαίνουμε Αθήνα: «Ιούλιος Καίσαρας» του Σαίξπηρ στο Σύγχρονο θέατρο

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα: «Ιούλιος Καίσαρας» του Σαίξπηρ στο Σύγχρονο θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
"Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ " ΤΟΥ ΠΗΤΕΡ ΜΠΡΟΥΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η "Κοιλάδα των εκπλήξεων" σε κείμενο - σκηνοθεσία Πήτερ Μπρουκ με την ελληνικής καταγωγής βραβευμένη, σαιξπηρική ηθοποιό Κάθρην Χάντερ, παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ, από τις 2 έως τις 6 Δεκεμβρίου. Ο Πήτερ Μπρουκ στην "Κοιλάδα των εκπλήξεων" εξερευνά τις εντυπωσιακές εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουν τον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό φως. Θέμα του οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Περιδιαβαίνοντας τα όρη και τις πεδιάδες της ύπαρξης μας, με σταθμό την έκπληξη και τον εντυπωσιασμό, ο Μπρούκ συνεχίζει και συμπληρώνει το θέμα που ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Το ταξίδι στο Θέατρο που αντιγράφει την ζωή. Στα Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά : Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς, τηλέφωνο: 2104194550. Στις 21:00. Εισιτήρια: 40ευρώ (Διακεκριμένη ζώνη), 30(Α Ζώνη), 23ευρώ (Β Ζώνη), 15ευρώ (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ).


Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪ́ΝΔΡΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - CD "ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ" ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ


Η Μικρή 'Αρκτος και ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν τη «Μουσική για τη Μικρή Οθόνη» με την υπογραφή της Ελένης Καραΐνδρου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει 2 CD, με μουσικές που έγραψε η Ελληνίδα συνθέτις τα τελευταία 30 χρόνια για αγαπημένες σειρές που προβλήθηκαν στη μικρή οθόνη. Η έκδοση περιλαμβάνει μουσικές γραμμένες για τη «Γαλήνη», τη «Λωξάντρα», τον «Πατούχα», το «Καλή σου νύχτα κυρ Αλέξανδρε», το « Κεφάλι της γάτας» κ.ά. που ξυπνούν μνήμες και εικόνες από σπάνιες συναντήσεις της μικρής οθόνης με μεγάλες στιγμές της ελληνικής λογοτεχνίας. Ιανός: Σταδίου 24, τηλέφωνο: 2103217917. Στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

 

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ
OS ORPHICUM LIVE ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ

Ο βαρύτονος και τσεμπαλίστας Ιάσων Μαρμαράς και το φωνητικό σύνολο Os Orphicum, μετά από πολλές περιπέτειες στον κρύο Βορρά της Ολλανδίας, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Πόρτα. Νεαροί Έλληνες και πεπειραμένοι, ξένοι μουσικοί θα συναντηθούν για να εξερευνήσουν μαζί την πολύπλευρη μουσική του 17ου αιώνα. Με αφετηρία το ανώνυμο ποίημα «Sfogava con le Stelle», μελοποιημένο απ' τον Claudio Monteverdi και τον Giulio Caccini (απ' τους σημαντικότερους πρωτοπόρους του 17ου αιώνα), οι Os Orphicum προσκαλούν το κοινό σ' ένα μουσικό περίπατο στην αρκαδική φύση που τόσο έχει εξάψει τη φαντασία των ποιητών της ιταλικής αναγέννησης. Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59 , Αμπελόκηποι , τηλέφωνο: 210 7780 518. Στις 21:15. Εισιτήρια: 10ευρώ.

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ MATOSINHOS ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ακαταμάχητη μουσικότητα γεμάτη εκλεπτυσμένη ομορφιά και υψηλές δεξιοτεχνικές ικανότητες χαρακτηρίζουν τα μέλη του Κουαρτέτου εγχόρδων Matosinhos (Ματοζίνιος), το οποίο συμπληρώνει φέτος έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό στερέωμα. Το Κουαρτέτο Matosinhos, που έχει κατακτήσει περίοπτη θέση στην πορτογαλική μουσική σκηνή και έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διαγωνισμούς μουσικής δωματίου, θα βρεθεί απόψε στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Η εμφάνιση του Κουαρτέτου εγχόρδων Matosinhos εντάσσεται στη Σειρά του Μεγάρου «Καλωσόρισμα-ECHO Rising Stars». Χάρη στον θεσμό του Προγράμματος Rising Stars (Ανατέλλοντες αστέρες), το κοινό πολλών χωρών έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει σήμερα τους αυριανούς πρωταγωνιστές της διεθνούς μουσικής σκηνής. Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών: Πανεπιστημίου 28,τηλέφωνο: 2103664700. Στις 20:30. Εισιτήρια: 20ευρώ (Ζώνη Α), 12ευρώ (Ζώνη Β), 8ευρώ (Πολύτεκνοι, 65+), 5ευρώ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

H ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ "ΤΟ DUO ΑΡΣΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ" ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΑΚΑΣ
Η φλαουτίστα Μελίνα Μακρή και ο σολίστ κρουστών Σπύρος Λάμπουρας, διαπρεπή μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΝΕΡΙΤ και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αντίστοιχα, συγκροτούν το Duo 'Αρσις. Στην συναυλία ερμηνεύουν έργα Γρηγόρη Εμφιετζή, Θόδωρου Αντωνίου, Στάθη Γυφτάκη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, Κωνσταντίνου Βορίση και πέντε μικρά τραγούδια ειδικώς γραμμένα για το Duo 'Αρσις από την Μαρία - Χριστίνα Κριθαρά. Ωδείο Φίλιππος Νάκας : Ιπποκράτους 41, τηλέφωνο: 210 3634000, 210 3633583. Στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

CHOUSKA ENSEMBLE LIVE ΣΤΟ FAUST

Οι Chouska είναι ένα μουσικό project που ξεκίνησε ως ιδέα πολλά χρόνια νωρίτερα, ωστόσο, άρχισε να υλοποιείται μόλις τον Δεκέμβριο του 2013. Οι τέσσερις μουσικοί (Περικλής Αλιώπης, Γιάννης Δίσκος, Μηνάς Λιάκος, Παναγιώτης Καμβυσίδης )που το αποτελούν, αν και προέρχονται ο καθένας από διαφορετική μουσική αφετηρία, μοιράζονται την κοινή ανάγκη έκφρασης και το όραμα να αναμείξουν και να πειραματιστούν με την μουσική που ο καθένας γνωρίζει στις πιο jazz balkan εκφάνσεις της. Τα κομμάτια που παρουσιάζουν είναι κυρίως δική τους πρωτότυπη μουσική, ενώ δεν λείπουν και επιλεγμένες διασκευές από καλλιτέχνες που στο παρελθόν τους έχουν εμπνεύσει όπως οι Μάνος Αχαλινοτόπουλος, Ibrahim Maalouf κ.ά. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 , Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Στις 22:30. Εισιτήρια: 6ευρώ (χωρίς ποτό), 8ευρώ (με κράτηση χωρίς ποτό).

CIGARETTE NOIR ΣΤΟ ΡΟΤΑ ART COFFEE BAR
Τάνγκο, βαλς, slow fox , blues, swing, τραγούδια από τον Αττίκ μέχρι τον Χιώτη, με κάποιες μικρές στάσεις στην Γαλλία αλλά και με μελωδίες εξ' Ανατολής θα παρουσιάσουν οι cigarette noir (Δώρα Τσίγκα, Ειρήνη Αναστασίου, Γιάννης Καφετζόπουλος, Χάρης Πανταζής). Ρότα Art Coffee Bar : Σόλωνος 124, Εξάρχεια, τηλέφωνο: 2103801033. Στις 21:30. Εισιτήρια: 6ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ" ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Ιούλιος Καίσαρας", από τις 2 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αδαμαντιάδη. Η Δημοκρατία της Ρώμης σπαράζεται από εμφύλιους πολέμους ανάμεσα σε φιλόδοξους στρατιωτικούς που επιθυμούν να ηγεμονεύσουν. Μεταξύ αυτών, ο Ιούλιος Καίσαρας είναι ο μόνος που καταφέρνει να πάρει στα χέρια του την εξουσία. Ο Κάσσιος και ο Βρούτος φοβούμενοι πως ένας τόσο δημοφιλής άνδρας, με πιστούς στρατιώτες και πολλά χρήματα, θα μπορούσε να γίνει βασιλιάς, οργανώνουν μια συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του. Παίζουν: Λευτέρης Παπακώστας, Δημήτρης Κοράκης, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Νίκος Κρίκας, Γιώργος Καπινιάρης, Ουρανία Φουρλάνου κ.α. Σύγχρονο Θέατρο - Εθνικό : Ευμολπιδών 41, Γκάζι, τηλέφωνο: 210 3455020. Εισιτήρια:15ευρώ (Κανονικό), 10ευρώ ( Μειωμένο).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
"THE BLUE MARKET" ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Χειροτέχνες, σχεδιαστές ρούχων και κοσμημάτων, παραγωγοί και δημιουργοί μικρών αντικειμένων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού και παιχνιδιών αλλά και μικρές ανεξάρτητες επιχειρήσεις, συναντιούνται όλοι στο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, στην παλιά Βουλή. Το εναλλακτικό μάρκετ στην καρδιά της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Από τις 13 Δεκεμβρίου ισχύει το εορταστικό ωράριο. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ MARJORIE HOUSEPIAN DOBKIN "ΣΜΥΡΝΗ 1922. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η Εστία Νέας Σμύρνης και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν την ιστορική μελέτη της Marjorie Housepian Dobkin «Σμύρνη 1922. Η καταστροφή μιας πόλης», σήμερα, στις 17:30 στη Βιβλιοθήκη της Εστίας Νέας Σμύρνης. Θα μιλήσουν: Βλάσης Αγτζίδης (Ιστορικός), Κοσμάς Κοτζαμάνογλου (Καθηγητής Οφθαλμολογίας), Αθανάσιος Φραγκούλης (Δρ. Κλασικής Φιλολογίας ). Εστία Νέας Σμύρνης : Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Ν. Σμύρνη, τηλέφωνο: 2109333702, 2109330274. Στις 17:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ - Δ' ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν την ιστορία και επινοούν τις εικόνες του έργου κατά τη διάρκεια της πρόβας, μέσα από τις ιδέες και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Το σεμινάριο αντλεί τη θεματολογία του από την έννοια του περάσματος. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές καθώς και σε ανθρώπους σε απεξάρτηση. Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Ιόλη Ανδρεάδη (σκηνοθέτις). Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα,  Στις 16:30. Ελεύθερη είσοδος. Συμμετοχή με προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης