Ο οίκος κοσμημάτων Chopard αποκαθιστά την πρόσοψη των στούντιο Τσινετσιτά

Ο οίκος κοσμημάτων Chopard αποκαθιστά την πρόσοψη των στούντιο Τσινετσιτά

Και διοργανώνει μαζί με το περιοδικό «Vanity Fair» την έκθεση «Backstage at Cinecitta» που εγκαινιάστηκε χτες, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, στο 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο οίκος κοσμημάτων Chopard αποκαθιστά την πρόσοψη των στούντιο Τσινετσιτά
Mία έκθεση για τα θρυλικά στούντιο της Τσινετσιτά, τρέχει από χτες, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του ξενοδοχείου Cipriani στο νησί Giudecca, στο πλαίσιο 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Γνωστός για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες... ο οίκος κοσμημάτων Chopard -που είναι χορηγός του Φεστιβάλ Καννών και σχεδιαστής του Χρυσού Φοίνικα- σε συνεργασία με το περιοδικό Vanity Fair, διοργανώνουν την έκθεση «Backstage at Cinecitta».

 Μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στον χρόνο, πίσω στις δεκαετίες του '50 και του '60 που σκηνοθέτες όπως ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, Φεντερίκο Φελίνι και Μικελάντζελο Αντονιόνι βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους και οι λαμπεροί σταρ του Χόλιγουντ συνέρρεαν στα στούντιο της Τσινετσιτά, εκεί όπου γυρίστηκαν κάποιες από τις πιο ακριβές παραγωγές του Χόλιγουντ όπως η «Κλεοπάτρα» (1963) και το «Μπεν Χουρ» (1959).

Παράλληλα, η Chopart θα συμβάλλει στο σχέδιο αποκάταστασης των στούντιο, που καταστράφηκαν ολοσχερώς με την πυρκαγιά που ξέσπασε το 2012, ξεκινώντας από την πρόσοψη της Τσινετσιτά.  Θα δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφος, της αρχικής πρόσοψης του 1937, της χρονιάς που Τσινετσιτά άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν το «παρών» πλήθος αστέρων, ανάμεσα στους οποίους και η  Ούμα Θέρμαν. «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι με τους φίλους μου της Chopard στην προσπάθειά τους να ανακαινίσουν τα μεγαλόπρεπα μυθικά στούντιο της Ρώμης» δήλωσε η χολιγουντιανή σταρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης