«Έκανα πράγματα που με έκαναν να νιώθω ντροπή» έλεγε ο Robin Williams το 2010

«Έκανα πράγματα που με έκαναν να νιώθω ντροπή» έλεγε ο Robin Williams το 2010

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο αδικοχαμένος ηθοποιός, πριν από τέσσερα χρόνια, στην οποία είχε μιλήσει ανοιχτά για την μάχη του με το αλκόολ

«Έκανα πράγματα που με έκαναν να νιώθω ντροπή» έλεγε ο Robin Williams το 2010
Σε μία κοινή συνέντευξη για την προώθηση της ταινίας του «World's Greatest Day» το 2010, ο αξέχαστος κωμικός Robin Williams, έκανε την ανατροπή: μίλησε ελάχιστα για το φιλμ που θα έβγαινε στις αίθουσες και πολύ περισσότερο για την προσωπική μάχη του με το αλκόολ και τα ναρκωτικά. Έκπληκτη η δημοσιογράφος της Guardian, άκουσε τον Williams σε μία κατάθεση ψυχής να δηλώνει: «Ήμουν ντροπιαστικός, έκανα πράγματα που προκαλούσαν αηδία».

Κλείσιμο
Η Decca Aitkenhead παρατήρησε στο άρθρο της στην βρετανική εφημερίδα «Στις ερωτήσεις για την ταινία είναι ασαφής, περισσότερο ή λιγότερο ακατανόητος. Για εκείνο που πραγματικά θέλει να μιλήσει είναι για τον αλκοολισμό του και την αποτοξίνωση».

Η εξάρτηση του σπουδαίου κωμικού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80, την εποχή που «γεύτηκε» για πρώτη φορά τη διασημότητα. Μέχρι το 1983, την γέννηση του μεγάλου του γιου, ο Williams ήταν εγκλωβισμένος στον εθισμό του, στο αλκόολ και τα ναρκωτικά. Εκείνη την χρονιά έδωσε μία μεγάλη μάχη να απεξαρτηθεί και κατάφερε να μείνει «καθαρός» για 20 χρόνια. Στην Αλάσκα, το 2003, ξεκίνησε να πίνει ξανά. Στην συνέντευξη του 2010 για την προώθηση της ταινίας του «World's Greatest Day» ο κωμικός μίλησε για το πώς ξανακύλησε στο ποτό: «Ήμουν σε μία μικρή πόλη, που εντάξει δεν ήταν και το τέλος του κόσμου, αλλά μπορείς να το σκεφτείς το ποτό, και τότε το σκέφτηκα. Απλά το σκέφτηκα, έλα, μπορεί το ποτό να βοηθήσει. Γιατί ένιωσα μόνος και φοβισμένος. Σκέφτηκα ότι μπορούσε να βοηθήσει. Και ήταν το χειρότερο πράγμα στον κόσμο» είπε ο αδικοχαμένος Williams.

Πώς ένιωσε όταν ήπιε το πρώτο ποτό, αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος και ο Williams της απάντησε: «Αισθάνθηκα ζεστός και υπέροχα. Και μετά κατάλαβα ότι έχω πρόβλημα και είμαι απομονωμένος». Και συνέχισε: «Την πρώτη εβδομάδα ξεγελάς τον εαυτό σου, λέγοντας του ότι μπορείς να σταματήσεις. Και το σώμα σου υποχωρεί και λέει, "όχι, σταμάτα αργότερα". Η νέα του εξάρτηση διήρκησε τρία χρόνια. «Τον περισσότερο καιρό συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεκινήσει να κάνεις ντροπιαστικά πράγματα. ΄Ημουν ντροπιαστικός. Έκανα πράγματα που προκαλούν αηδία και αυτό δεν το ξεπερνάς εύκολα».Θυμήθηκε το περιστατικό που, μεθυσμένος, είχε πάει σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά της Σάρον Στόουν: «Συνειδητοποίησα ότι ήμουν φτιαγμένος και ξαφνικά είδα απέξω έναν "τοίχο" από παπαράτσι».

Αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που ο ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του. Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Williams το 2006, στην Diane Sawyer: «Είναι μία μικρή φωνή που λέει κάντο, κάντο, είναι η ίδια φωνή που σου λέει, "μόνο ένα". Αυτή τη φωνή δεν την προκαλεί τίποτα, απλά υπάρχει, είναι εκεί και περιμένει. Περιμένει τη στιγμή που θα πεις: "Είναι εντάξει τώρα. Είμαι καλά!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης