O Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων

O Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

O Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων
Θέατρο
"Η Τριλογία της πόλης: Η Διανυκτέρευση - η πόλη - η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής προσεγγίζει την εμβληματική τριλογία «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, που αποτέλεσε τομή στην ιστορία της ελληνικής δραματουργίας, ως έναν «τόπο απροσδιόριστο κι ωστόσο καθολικό, όπου ο άνθρωπος αγωνίζεται να προσδιορίσει το είναι και να καθορίσει το πράττειν του». Τέσσερεις ηθοποιοί σ' ένα παιχνίδι μεταμόρφωσης σωμάτων. 'Ανθρωποι εγκλωβισμένοι σε κλειστούς χώρους, περιχαρακωμένοι στον εαυτό τους, αποξενωμένοι από την κοινωνία αντιμετωπίζουν τα προσωπικά τους αδιέξοδα και αναμετρώνται με την ιστορική μνήμη της σύγχρονης Ελλάδας, φέρνοντας στο φως τα καινούργια προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος, Κίττυ Παϊταζόγλου. Πειραιώς 260 και Πολυκράτους (Κτίριο Α ). Τηλέφωνο: 2109282900. Στις 21:00. Εισιτήρια: 15ευρώ, 10ευρώ (Μειωμένο), 5ευρώ (Φοιτητικό, Κάρτα ανεργίας, 'ΑμεΑ).

Κλείσιμο
Μουσική
Γιάννης Χαρούλης στο θέατρο Βράχων

Ο Γιάννης Χαρούλης υποδέχεται το καλοκαίρι με δύο μεγάλες συναυλίες στο Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων». Το μουσικό ταξίδι φέτος ξεκινά από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Χαρούλη που καθόρισε το ιδιαίτερο στίγμα του στην μουσική σκηνή. Δεν θα λείψει φυσικά η παράδοση της Κρήτης, την οποία ο Χαρούλης προσεγγίζει πάντα με σεβασμό, αλλά και με διάθεση για «παιχνίδι» και πειραματισμό, διατηρώντας την ουσία της, αλλά και ανακαλύπτοντας συνεχώς κρυμμένες ομορφιές της. Η παράδοση συναντάει το ροκ και το παρελθόν των μεγάλων δημιουργών και γεφυρώνεται με το παρόν των σύγχρονων τραγουδοποιών. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, Υμηττός, Τηλέφωνο: 210 7626438, 210 7626738. Στις 21:00. Εισιτήρια : 10ευρώ.

Συμβαίνουν ακόμα
Χορός
«R.I.P Romeos Ioulietta panta»

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στροβιλίζεται στο χώρο και στο χρόνο και γίνεται το ερωτικό οδοιπορικό δύο νέων στη σύγχρονη, θορυβώδη πόλη. Ο αστικός χώρος είναι ο τόπος μιας πολύμορφης εμφύλιας διαμάχης, αλλά και το σκηνικό στο οποίο το ερωτευμένο ζευγάρι γνωρίζει σιωπηλά και ευαίσθητα τα τραγικά ημιτόνια της αγάπης. Οι ηθοποιοί Κατερίνα Λούρα και Δημήτρης Κουρούμπαλης σε συνεργασία με τη χορογράφο Φρόσω Κορρού ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών μια παράσταση μετανεωτερικού αναστοχασμού πάνω στο σαιξπηρικό πρωτότυπο. Bios : Πειραιώς 84, Γκάζι, Τηλέφωνο: 210 3425335. Στις 20:30. Έως τις 15 Ιουνίου. Εισιτήρια: 10ευρώ.

Εκθέσεις
Έκθεση «Καπνός» στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση «ΚΑΠΝΟΣ» αναδεικνύει τον ανατολικό καπνό ως ένα πολυδιάστατο εμπορικό αγαθό προσεγγίζοντάς τον, ιστορικά, μέσα από μια σειρά από διαφορετικές οπτικές. Από τις βελόνες του μπολιάσματος και τα σαρίκια της χωρικής επεξεργασίας του καπνού, στην τόγκα και το σεντούκι της εμπορικής επεξεργασίας, από τις επιβλητικές καπναποθήκες της βόρειας Ελλάδας στις περίτεχνες ταμπακιέρες και τα πακέτα τσιγάρων στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η έκθεση διατρέχει την ιστορία του καπνού και μαζί της ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας. Η έκθεση φιλοδοξεί να φωτίσει τις διαφορετικές λειτουργίες του καπνού μέσα από σπάνια αντικείμενα συλλογών του εξωτερικού, τεκμηρίων από αρχεία της χώρας καθώς και φωτογραφικού υλικού από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Επιμέλεια έκθεσης: Σπύρος Φλεβάρης. Εγκαίνια: 10/06/2014, 20:00. Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο: Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1, Τηλέφωνο: 2103671000. Εισιτήρια: 5ευρώ (Γενική είσοδος), 3ευρώ (μειωμένο).

Εκδηλώσεις
Collide@ Cern με κίνηση: Βαρύτητα και κίνηση

Μία σειρά τριών συζητήσεων για τον ήχο, την κίνηση και την όραση, μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων μέσα από το πρόγραμμα Collide@CERN. Το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, κατανοώντας πως η εικόνα του σύμπαντος που διαμορφώνεται μέσα από την έρευνα έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινή εικόνα που έχουμε για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, διοργανώνει ένα εκτεταμένο residency κάθε χρόνο, όπου ένας επιφανής, καινοτόμος καλλιτέχνης έχει την ευκαιρία να εργαστεί στους χώρους του Κέντρου, να συνομιλήσει με τους επιστήμονες και να αφήσει να «συγκρουστεί» η δική του σύλληψη του κόσμου με τη δική τους. Σε αυτή τη συζήτηση, ο επιστήμονας του CERN Μάικλ Ντόζερ θα συνομιλήσει με τον διεθνώς καταξιωμένο χορογράφο Ζιλ Ζομπέν, στον οποίο παρείχε συμβουλές για τη νέα του χορογραφική δουλειά με τίτλο Quantum (Κβάντο), εμπνευσμένη από την παραμονή του Ζιλ στο πρόγραμμα του CERN, σχετικά με το ρόλο της βαρύτητας στην επιστήμη και στο χορό. Στις 19:00. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Μικρή Σκηνή) : Λεωφόρος Συγγρού 107-109 , Ν. Κόσμος , Τηλέφωνο: 2130178000.Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο: «Τέχνη και Επιστήμη: Το CERN στη Στέγη». Είσοδος ελεύθερη.

Θέατρο
OFF OFF ATHENS 6: "Σταχτοπούτα, η ιδανική"

Μια ρομαντική, ανθρωποφαγική ιστορία για την ανεύρεση της ιδανικής γυναίκας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens 2014.Συντελεστές: Θεατρική Ομάδα ('Απειρον). Παίζουν: Αναστασία Γεωργοπούλου, Θάλεια Γρίβα, Γιάννα Μελλά, Γιάννης Μίνως, Παναγιώτα Τσιότσκα. Στις 20:45. Θέατρο Επί Κολωνώ - Κεντρική Σκηνή: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, Τηλέφωνο: 210 5138067. Γενική είσοδος: 5ευρώ(για τη μία παράσταση), 6ευρώ (για τις δυο παραστάσεις), Εισιτήριο διαρκείας: 30ευρώ.

Μουσική
Καλοκαιρινές συναυλίες στην αυλή του ΜΙΕΤ

Στις καλοκαιρινές συναυλίες του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης ( ΜΙΕΤ )το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει σήμερα το Κουαρτέτο εγχόρδων «Τρόπος», σε έργα Μπαχ, Χάυντν, Μότσαρτ και Τσαλαχούρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κουαρτέτο αρ. 5 «Προσευχή ενώπιον του τέλους της σκέψης» του Έλληνα συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη. Αίθριο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης: Θουκυδίδου 13, Τηλέφωνο: 2103221335. Στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης