Βγαίνουμε Αθήνα: «Νύχτες ραδιοφώνου» με τον Κωστή Μαραβέγια

Βγαίνουμε Αθήνα: «Νύχτες ραδιοφώνου» με τον Κωστή Μαραβέγια

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

 Βγαίνουμε Αθήνα: «Νύχτες ραδιοφώνου» με τον Κωστή Μαραβέγια
Θέατρο
"Ιφιγένεια" Του Ζαν Ρενέ Λεμουάν

Το έργο του Ζαν Ρενέ Λεμουάν είναι ένα ταξίδι στη ζωή της Ιφιγένειας που ξεπερνά το μυθικό πρόσωπο. Η Ιφιγένεια, μια νεαρή που αναπολεί, που ελπίζει, που έχει φίλους, ισχυρές σχέσεις με τα αδέλφια και τους γονείς της, που μοιράζει τα υπάρχοντά της σε βαλίτσες και μπαούλα και αφήνει σημειώματα να τα βρουν οι αγαπημένοι της λίγο πριν παραδοθεί για να ξεκινήσουν οι φρεγάτες που μουλιάζουν στον όρμο. Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου. Σκηνοθεσία: Ζαν Ρενέ Λεμουάν. Ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα. Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13). Τηλ: 210 5231131. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€.

"Μεγάλοι Δρόμοι" της Λένας Κιτσοπούλου
Μια γυναίκα, με τα πόδια καρφωμένα στο πάτωμα, ξεκινάει να βρει τον άντρα της. Σε δρόμους, σοκάκια, πλατείες. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές. Στο χωριό, στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Τα μεγάλα ταξίδια συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Κείμενο: Λένα Κιτσοπούλου. Σκηνοθεσία: Ανίτα Καπουσίζη. Παίζουν: Εύα Λαμπάρα, Κόνυ Ζήκου, Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν). Πόλη Θέατρο (Φώκαιας 4 και Αριστοτέλους 87). Τηλ: 2111828900. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 10€

Μουσική
Εκδηλώσεις
Σεμινάριο «Πώς να γίνετε αποτελεσματικός ηγέτης με συναισθηματική νοημοσύνη»

Κλείσιμο
Το Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει σεμινάριο, στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο «Πώς να γίνετε αποτελεσματικός Ηγέτης με Συναισθηματική Νοημοσύνη (Emotional Intelligence)». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 18.00 έως τις 21.00 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Θερβάντες (Mητροπόλεως 23, Αθήνα). Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις ικανότητες συναισθηματικής νοημοσύνης για να μετατραπούν από καλοί σε εξαιρετικά αποτελεσματικοί ηγέτες. Θα μάθετε για τα εργαλεία και τις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε στην ικανότητά σας να ηγείστε και να γίνετε το καλύτερο που μπορείτε ώστε να βοηθήσετε την εταιρία σας να πετύχει τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Τηλ: 2103634117. Κόστος συμμετοχής: 40€ για τα μέλη του Επιμελητηρίου, 50€ για τους μαθητές του Ινστιτούτου Θερβάντες και τους συνδρομητές του περιοδικού Sol Latino, 60€ για τα μη μέλη.

Διεθνές συμπόσιο: "Μedia, Πολιτική, Περφόρμανς: Ο ρόλος του διαμεσικού θεάτρου στο δημόσιο χώρο»
Στο πλαίσιο του 1ου Fast Forward Festival η Στέγη, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Intermediality in Theatre and Performance της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Θεατρική Έρευνα (ΙFTR), διοργανώνει διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα «Μedia, Πολιτική, Περφόρμανς: Ο ρόλος του διαμεσικού θεάτρου (Intermedial Theatre) στο δημόσιο χώρο». Ειδικότερα, το συνέδριο θα εξετάσει θέματα όπως: Ποιος είναι ο ρόλος του διαμεσικού θεάτρου (Intermedial Theatre) και της περφόρμανς σε ένα δημόσιο χώρο διαμεσολαβημένο από τα Μedia; Πώς απαντούν το διαμεσικό θέατρο και η περφόρμανς στα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η οικονομική κρίση στις Δυτικές κοινωνίες, τα επαναστατικά κινήματα στον Αραβικό κόσμο ή η διόγκωση της εταιρικής κουλτούρας και της κουλτούρας του κυβερνοχώρου; Ποιοι είναι οι ρόλοι που οι πολίτες-θεατές καλούνται να αναλάβουν σε έναν κόσμο διαμεσολαβημένο από τα Μedia; Στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ: 2130178000. Ώρα: 14:00. Είσοδος ελεύθερη.

Συμβαίνουν ακόμη
Μουσική
Αλέξανδρος Εμμανουήλιδης "Οne Emman Show"


Ο τραγουδοποιός Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, συμπληρώνοντας πλέον 10 χρόνια στην δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις παίρνει την κιθάρα του και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα μόνο με τα απολύτως απαραίτητα. Τα δικά του, "Ποτάμι μαύρο", "Θεατρίνοι", "Αμφιβολία", "700 ευρώ τον μήνα", συναντούν τραγούδια μεγάλων δημιουργών, αλλά και ανθρώπων της γενιάς του. Ο Ζαμπέτας και ο Βαμβακάρης, πλάι - πλάι με τον Nick Cave. Ολοκαίνουργια ανέκδοτα τραγούδια, δίπλα στους θρυλικούς στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη και του Κώστα Τριπολίτη. Με μια κιθάρα, έναν μπαγλαμά, μια φωνή και χωρίς να λείπει τίποτα από το φως των στίχων και των μελωδιών. Σταυρός Του Νότου - Club (Φραντζή και Θαρύπου 35). Τηλ: 210 9226975. Ώρα: 21:30.Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί).

Νύχτες ραδιοφώνου"Ο λόγος στους νέους" - Οικοδεσπότης Κωστής Μαραβέγιας
Με οικοδεσπότη τον μοναδικό performer Κωστή Μαραβέγια, οι «Νύχτες Ραδιοφώνου» υπόσχονται ενέργεια, πάθος και εκρηκτικότητα σε μια μοναδική μουσική παράσταση στο ΙΜΚ, με βαλκανικούς και ρετρό ήχους, από χάλκινα πνευστά μέχρι swing και gipsy jazz. Το αποτέλεσμα αυτών των μοναδικών συνεργασιών θα αποτυπωθεί σε βινύλιο, η έκδοση του οποίου θα χρηματοδοτείται από τα έσοδα των παραστάσεων. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ώρα: 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 7€.

Μουσικές Δευτέρες με Σύνολα της Κ.Ο.Α.
Οι Μουσικές Δευτέρες με σύνολα της Κ.Ο.Α. είναι μια συνεργασία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών που φιλοδοξεί να μυήσει το κοινό σε γνωστά και άγνωστα αριστουργήματα του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου. Βιολοντσέλο: Δημήτρης Μαγκριώτης

Πιάνο: Απόστολος Παληός. Ωδείο Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41). Τηλ: 210 3634000. Ώρα: 20:30. Εισιτήρια: κανονικό 10€, φοιτητικό 5€.

Θέατρο
"Faux Dario" του Βαγγέλη Δουκουτσέλη

Το έργο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη βασίζεται στο βραβευμένο έργο του Dario Fo "Ελεύθερο ζευγάρι". Εμπνευσμένος από το θέμα της απιστίας και τα μυστικά που κρατάει ο κάθε ένας σε μια σχέση, ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης έγραψε μια εντελώς σύγχρονη κωμωδία, που σατιρίζει τη ζήλια και την εκδίκηση. Μια ρομαντική νύχτα πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε θρίλερ. Ποιος θα καταφέρει να βγει ζωντανός από τον βούρκο των συναισθημάτων; Ο Δημήτρης και η Μάρα, μετά την επιστροφή τους από το θέατρο, συζητάνε για το έργο που είδαν. Ένας απ' τους δύο έχει επηρεαστεί παραπάνω απ' όσο έπρεπε από το έργο και φέρνει τα πάνω κάτω στη μυστική ζωή του ζευγαριού, αποκαλύπτοντας αλήθειες ή και ψέματα... Αν συνεχίσουν έτσι, σύμφωνα με το έργο που είδαν, στο τέλος, ένας απ' τους δύο θα πεθάνει. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο καθένας; Τα σύνορα της αλήθειας και της υποκρισίας είναι πολύ κοντά. Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκαλμπένη. Παίζουν: Σάκης Καρκαφίρης, Χριστίνα Κιζάκη. Μουσικό καφενείο Φειδίου 2 (Φειδίου 2). Τηλ: 2103300060. Ώρα: 21:30. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

"Φεύγουσα Κόρη"

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Μια ψυχή" έδωσε τον απαραίτητο καμβά για να ξετυλιχτεί το νήμα του κύκλου της ζωής μέσα από το νανούρισμα, το παραμύθι, το μοιρολόι της μάνας, της γιαγιάς και της κόρης. Ο λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η αυθεντική διάλεκτος των παραμυθιών υποδηλώνουν μουσικά την έκφρασή τους και οδηγούν τον ηθοποιό στην τέχνη της αφήγησης. Ξεχασμένοι ήχοι και τρόποι ευελπιστούν να φέρουν τον κάθε θεατή κοντά στο δικό του παρελθόν και τόπο. Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη. Κλαρίνο: Μανούσος Πλουμίδης. Ηθοποιός: Ρηνιώ Κυριαζή. Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168). Τηλ: 2106460748. Ώρα: 21:15. Γενική είσοδος: 10€.

"I have a Dream"
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, η Ζωή Ξανθοπούλου και ο Γιώργος Νικολαΐδης παρουσιάζουν, μέσα από διάφορους τρόπους αφήγησης, κείμενα, ποιήματα και τραγούδια που μιλάνε για όνειρα και διαγράφουν μια δική τους συνειρμική διαδρομή από τον Όμηρο ως το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι και από τον Αισχύλο έως τον Ντοστογιέφσκι. Σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένων: Κωνσταντίνος Ντέλλας. Τραγούδι: Μαρία Ανδρικοπούλου. Μουσική: Παναγιώτης Γεωργοκώστας. Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ: 210 3217810. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: γενικό 10€ και μειωμένο 5€.

Bob Theatre Festival  2014

Το φεστιβάλ νεανικού θεάτρου έρχεται και φέτος, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνοντας και αναδεικνύοντας το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου. Πρεμιέρες, διαγωνισμοί, αυτοσχεδιασμός, stand up comedy, πάρτι, μουσική και, φυσικά, επιλεγμένες νεανικές παραστάσεις από τη φετινή σεζόν. Στις πρεμιέρες του φεστιβάλ οι ομάδες Cheek-Bones, Ha! και CakeTree Theatre Company, αλλά και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούρια έργα τους. Το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή, 11 Μαΐου με τις ανακοινώσεις των νικητών, τις απονομές των βραβείων και με ένα μεγάλο πάρτι υπό τους ήχους των Polkar, του συγκροτήματος του Γιώργου Παπαγεωργίου. Το πρόγραμμα είναι: 18:45: Scratch Night (Προκριματικός) - Main (120'), 19:30: Πυρηνική Οικογένεια, Cheek - Bones - Basement (60'), 21:15: Τα Λουλούδια στην Κυρία, σκην. Γ. Παλούμπης - Main (60'), 21:30 Διαγωνισμός Stand-up Comedy (Προκριματικός) - Basement (120'). Bios (Πειραιώς 84). Τηλ: 210 3425335. Γενική είσοδος: 9€.

Εκδηλώσεις
Brain Magic Mondays: Neuroeconomics

Το Vibe Loft στο πλαίσιο του νέου του θεματικού forum που πραγματοποιείται τις Δευτέρες, παρουσιάζει το "Brain Magic"! Η Νευροοικονομική έρχεται να δώσει τα φώτα της στα σημεία εκείνα που σχετίζονται με τον άνθρωπο και την υποσυνείδητη οικονομική ταυτότητα που έχει ο κάθε ένας από εμάς, η οποία καθορίζει ερήμην μας τις οικονομικές πράξεις ή, ακόμα σημαντικότερα, την απραξία μας, και επηρεάζει τις αποφάσεις μας σχετικά με το τι θεωρούμε εφικτό να πετύχουμε και τι όχι. Η Ελίνα Γιαχαλή, Business Coach - NLP Life Coach, στο πλαίσιο του σεμιναρίου της "Money Brain" θα δώσει σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν να κατανοήσουμε γιατί πολλές φορές πέφτουμε σε φαύλους κύκλους οικονομικών δυσκολιών, καθώς επίσης και προτάσεις στο πως θα μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε ένα πιο υγιές οικονομικό μέλλον. Ώρα: 19:00. Vibe Loft (Σκουζέ 3). Τηλ: 6976915747. Είσοδος ελεύθερη.

Mένιος Καραγιάννης παρουσίαση βιβλίου "Σημεία Εισόδου"
Το βιβλιοπωλείο Βιβλιοστάτης και οι εκδόσεις Μέλινο παρουσιάζουν το βιβλίο του Μένιου Καραγιάννη "Σημεία Εισόδου στο Ρομάντσο. Θα μιλήσουν οι: Βάλια Καϊμάκη (δημοσιογράφος), Αλέκος Παπαδάτος (δημιουργός κόμικς), Σοφία Παπαχρήστου (σκηνοθέτης), ενώ θα διαβάσει η Ηλιάνα Μαυρομάτη (ηθοποιός). BIOS Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5). Τηλ: 2167003325. Ώρα: 19:00.

Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης