Επιστρέφει ο οπερετικός Βερθέρος στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Επιστρέφει ο οπερετικός Βερθέρος στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μετά από 31 χρόνια η όπερα του Ζυλ Μασνέ ανεβαίνει από την ΕΛΣ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη

Επιστρέφει ο οπερετικός Βερθέρος στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, ο Βέρθερος του Ζυλ Μασνέ επανέρχεται μετά από τριανταένα χρόνια στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Είναι η πρώτη φορά που ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, Σπύρος Α.Ευαγγελάτος καταπιάνεται με τον «Βερθέρο» και επιλέγει να τοποθετήσει την δράση του έργου σε μία σε μια εποχή παλαιότερη, που όμως δεν προσδιορίζεται χρονικά.

«Πρόκειται για ένα έργο του ύστερου ρομαντισμού που με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα έργο του πρώιμου ρομαντισμού, το οποίο, όταν γράφτηκε, οδήγησε σε μια περίεργη μόδα αυτοκτονιών για ερωτικούς λόγους σε ολόκληρη την Ευρώπη... Αναφορικά με την όπερα του Μασνέ, είναι καταπληκτική η εξέλιξη της μουσικής, η οποία οδηγεί, αντίστοιχα, και στην εξέλιξη των χαρακτήρων» δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης Σπύρος Α.Ευαγγελάτος για το έργο που περιγράφει τον αδιέξοδο έρωτα του Βερθέρου και της Σαρλότ. Όταν αντιλαμβάνεται ο πρώτος ότι δεν έχει καμία ελπίδα, αυτοκτονεί και η Σαρλότ σπεύδει κοντά του λίγο πριν εκείνος ξεψυχήσει.

Κλείσιμο
Η μελωδική έμπνευση του Μασνέ στον Βέρθερο είναι ιδιαίτερα πλούσια. Μέσα από αυτήν διεισδύει στην ψυχολογία των βασικών του χαρακτήρων, πλάθοντας ανάγλυφες προσωπικότητες. Όσο προχωρά η όπερα, όσο από την αθωότητα και τις απλές χαρές της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής το έργο εστιάζει στη συναισθηματική ζωή των δύο βασικών χαρακτήρων, τόσο η μουσική περνά από την περιγραφή της εξωτερικής, δημόσιας εικόνας τους στην απόδοση του περίπλοκου, σκοτεινού εσωτερικού τους κόσμου.

Τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει, στην πρώτη διανομή, ο διακεκριμένος Γάλλος τενόρος Ζαν-Φρανσουά Μπορράς, ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες τον ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης (στην παραγωγή όπου πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Γιόνας Κάουφμαν).Την πρώτη διανομή συμπληρώνουν οι μονωδοί Βασιλική Καραγιάννη, Διονύσης Σούρμπης, Δημήτρης Κασιούμης. Στη δεύτερη διανομή στον ρόλο του Βέρθερου, ο Γιάννης Χριστόπουλος και της Σαρλότ, η Μαίρη-Έλεν Νέζη. Μαζί τους, οι μονωδοί Μίνα Πολυχρόνου, Κύρος Πατσαλίδης, Τάσος Αποστόλου και άλλοι.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής θα σχεδιάσει ο Γιώργος Πάτσας.

Από τις 11 Απριλίου. Παραστάσεις: 12, 13, 26, 27 και 20/4 και 2 και 3/5, Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 80 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Θεάτρου Ολυμπία, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο, Τρίτη - Κυριακή: 09.00-21.00 & Δευτέρα: 09.00-16.00
Τηλ. πωλήσεις 210 3662100 / Ομαδικά εισιτήρια: 210 3711342
Ηλεκτρονική προπώληση: www.nationalopera.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης