Η «μετάλλαξη» της Sandra Bullock: Από τα γλυκανάλατα φιλμ στο «ψαγμένο» Gravity

Η «μετάλλαξη» της Sandra Bullock: Από τα γλυκανάλατα φιλμ στο «ψαγμένο» Gravity

Ούτε κουκλάρα, ούτε κορμάρα, η Sandra Bullock ξέφυγε από τον ρόλο της «γλυκούλας» που της είχε φορέσει το Hollywood και μεταμορφώθηκε σε μια νευρώδη, δυναμική και ιδιαίτερα πολύπλοκη ηθοποιό

Η «μετάλλαξη» της Sandra Bullock: Από τα γλυκανάλατα φιλμ στο «ψαγμένο» Gravity
Η σαρανταεννιάχρονη ηθοποιός από το Τέξας, κέρδισε ήδη ένα Όσκαρ το 2010. Αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος, αναμετράται με τέσσερις από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της βιομηχανίας.  Amy Adams, Meryl Streep, Cate Blanchett και Dame Judi Dench οι υποψήφιες για το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

Η Sandra Annette Bullock γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1964. Την είδαμε πρώτη φορά στο Demolition Man το 1993 και μας αποτυπώθηκε στη μνήμη με το Speed. Από το 1994 και μετά όμως εγκλωβίστηκε σε ρόλους ταινιών δράσης, ρομαντικές κομεντί, που παραδόξως όμως πήγαιναν πολύ καλά εμπορικά, όπως η αλησμόνητη «Two weeks notice» παρέα με τον Hugh Grant όπου χαιρόμαστε το... γουρουνίσιο περίεργο γελάκι της, ή το Miss Congeniality που την βλέπουμε να κάνει άπειρες γκάφες.

Κλείσιμο
Και ενώ στην μεγάλη οθόνη τα πήγαινε πάρα πολύ καλά ως ερωτευμένη, στην προσωπική της ζωή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και αρκετές λάθος επιλογές. Πολλοί οι άνδρες με τους οποίους την έχουν συνδέσει, αλλά οι σταθερές σχέσεις της συγκεκριμένες. Δύο χρόνια ζευγάρι με τον Matthew McConaughey, άλλα δύο με τον μουσικό Bob Schneider, δύο χρόνια με τον Ryan Gosling τον οποίο ανακάλυψε και βοήθησε στην καριέρα του, και μετά έκανε το μεγάλο λάθος: παντρεύτηκε με τον «μοτοσυκλετιστή» και παρουσιαστή Jesse James, μια επιλογή που δεν κατάλαβε ποτέ κανείς. Για πρώτη φορά, ο κόσμος λυπήθηκε την Sandra Bullock, όταν η απιστία του συζύγου της έγινε εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά. Χώρισαν το 2010 λίγο μετά την γνωριμία της με έναν άλλον άνδρα... τον θείο Όσκαρ.

Για περίπου 14 χρόνια παγιδεύτηκε μέσα σε ρόλους που κατάφερνε να τους κάνει πολύ καλύτερους από ότι ήταν στο σενάριο, χωρίς όμως να αποτελούν εξαιρετικές ερμηνείες. Μέχρι που ήρθε η στιγμή του The Blind Side το 2010, όπου και διάλεξε έναν ρόλο που έδωσε συναίσθημα, χαμόγελο και πολλά δάκρυα σε όλους όσους είδαν την ταινία. Η Bullock υποδύεται μια νεόπλουτη μητέρα που υιοθετεί ένα άστεγο παιδί με πολλά προβλήματα και μέσω της αγάπης της καταφέρνει να τον μετατρέψει σε πρωταθλητή του ράγκμπι.

Την ίδια χρονιά, προσπάθησε να ξαναφέρει τον Ryan Reylonds στο προσκήνιο, όταν συμπρωταγωνίστησαν μαζί στο The Proposal (η ταινία ξεκαρδιστική, ο Ryan δεν έκανε ακόμα μεγάλη καριέρα βέβαια). Και τα δύο αυτά φιλμ ήταν τα πιο πετυχημένα της και εμπορικά, σε αναλογία κόστους παραγωγής και τζίρου στα ταμεία.

Η Bullock έχει όμως την αποδοχή πολύ σημαντικών σκηνοθετών και ηθοποιών -είναι γνωστή η φιλία της με την Julia Roberts και τον George Clooney. Η βιομηχανία την θέλει και αυτό ίσως γιατί αργά και σταθερά κατάφερε να χτίσει το προφίλ μιας περσόνας με την οποία ταυτίζεται ο θεατής και η οποία τείνει να εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές σε πάρα πολλές από τις ταινίες της.

Μιας γυναίκας που δεν είναι αψεγάδιαστη, που δεν είναι ατσαλάκωτη, που είναι λίγο αδέξια καμιά φορά, που δεν ανταγωνίζεται τις γυναίκες -αλλά και όταν το κάνει είναι πολύ αστεία- που είναι έξυπνη, ευγενής και πνευματώδης. Μια γυναίκα που αποτελεί αυτό που κάθε γυναίκα θα ήθελε να είναι.

Το 2010 με το πρώτο της Όσκαρ, έδειξε στο Χόλιγουντ ότι μπορεί να ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Ίσως για αυτό τον λόγο, ο ομολογουμένως δύσκολος Αλφόνσο Κουαρόν, την διάλεξε για τον ρόλο της Ryan Stone, της ιατρικής μηχανολόγου που μένει μόνη της σε ένα διαστημόπλοιο μετά από σύγκρουση με μετεωρίτες.

Είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσει το Όσκαρ φέτος, καθώς η Cate Blanchett και η Meryl Streep είναι τόσο απόλυτα καθηλωτικές στους ρόλους τους που δύσκολα να μην πάει σε μια από τις δύο.
Αλλά με το Χόλιγουντ ποτέ κανείς δεν ξέρει οπότε... θα μάθουμε στις 2 Μαρτίου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης