Με Φελίνι και Ισραηλινό κινηματογράφο υποδέχεται τον χειμώνα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Με Φελίνι και Ισραηλινό κινηματογράφο υποδέχεται τον χειμώνα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Αφιέρωμα στον Φελίνι, ισραηλινός κινηματογράφος και η μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και κονσέρτο της Φουτζίκο Χέμινγκ, τον Νοέμβριο στο 'Ιδρυμα Κακογιάννη

Ξεπερνούν τους Ιάπωνες, αλλά έχουν ανάγκη τους Έλληνες!
Με Φελίνι και Ισραηλινό κινηματογράφο υποδέχεται τον χειμώνα το Ίδρυμα Κακογιάννη
Ενδιαφέρουσες θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, ένα αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι, η διάσημη πιανίστα Φουτζίκο Χέμινγκ, η μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη και ο Angelo Tsarouchas, ο Ελληνο-καναδός ηθοποιός της σταντ απ κόμεντι, συνθέτουν το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τον Νοέμβριο.


Mε αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατο του Φεντερίκο Φελίνι, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στον μετρ του ιταλικού κινηματογράφου, που περιλαμβάνει μια ρετροσπεκτίβα με μερικές από τις πιο φημισμένες ταινίες του, έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ, από τις 13 έως τις 24 Νοεμβρίου. Θα προβληθούν μερικές από τις αριστουργηματικές ταινίες του Φελίνι όπως, «Ρώμη», «Τζίντζερ και Φρεντ», «Οι Κλόουν», η «Γλυκειά Ζωή», «Οι Πειρασμοί του Ντοτόρ Αντόνιο», «Ο Λευκός Σεΐχης», «Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων» και οι «Βιτελόνι» και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «8 ½: το ταξίδι του Φελίνι», στην οποία μέσα από το φακό του δημοσιογράφου και φωτογράφου Gideon Bachmann, αφοσιωμένου φίλου του Φελίνι, σκιαγραφείται ο σκηνοθέτης την ώρα της δουλειάς του, πάνω στο πλατό και πίσω από τις κουίντες.
Κλείσιμο
Η έκθεση συμπληρώνεται από το ντοκιμαντέρ «L’ultima sequenza» του Μάριο Σέστι, ο οποίος ανασυνθέτει το ένα από τα δύο φινάλε που γύρισε ο Φελίνι για την ταινία «Οκτώμισι».
Επίσης, από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Κακογιάννη, η 2η εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου, με την προβολή επτά βραβευμένων ταινιών παραγωγής 2010-2011. Μέσα από το αφιέρωμα με τίτλο «Ιστορίες Πόλεων του Ισραήλ», ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει όψεις της καθημερινής ζωής στην Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ, τη Μπατ Γιαμ και τη Χάιφα.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα- Σπείρα, παρουσιάζουν κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο: «ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ», όπου παρουσιάζεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα σε δέκα μικρούς μονόλογους, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκητραγουδά τα πιο αγαπημένα ακούσματα. Tέλος, για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ θα εμφανιστεί η διάσημη πιανίστα Φουτζίκο Χέμινγκ στις 5 Νοεμβρίου και θα ερμηνεύσει έργα Σοπέν, Ραχμάνινοφ, Ραβέλ και Λιστ.
Στις ξεχωριστές παρουσίες του μήνα, στο Ίδρυμα Κακογιάννη είναι ο Angelo Tsarouchas, ο Ελληνο-Καναδός, από τη Σπάρτη, ηθοποιός της Stand Up Comedy, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα δώσει μία παράσταση στις 24 Νοεμβρίου και λίγες ημέρες νωρίτερα θα παρουσιάσει ένα ανοιχτό για το κοινό Master Class με θέμα την Stand Up Comedy και τον αντίκτυπό της στην τηλεόραση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το σινεμά.
Παράλληλα η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος παρουσιάζει από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και για δεκαπέντε μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, έως τις 8 Δεκεμβρίου, την αλληγορική κωμωδία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ "Η Ερυθρά Νήσος", ενώ από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, παρουσιάζεται η μαύρη κωμωδία "ευρέ εργά 2014" της Μανίνας Ζουμπουλάκη σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη με τους, Βάνα Πεφάνη, Γαλήνη Τσεβά και Νίκο Σούλη.
Επίσης συνεχίζονται οι παραστάσεις ο "Κ. Π. Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια" με τον Γιώργο Χρονά, που παρουσιάζεται τις Πέμπτες 14, 21 και 28 Νοεμβρίου, "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" του Γεωργίου Βιζυηνού σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, κάθε Δευτέρα έως τις 25 Νοεμβρίου και "Το αμάρτημα της μητρός μου" του Γεωργίου Βιζυηνού επίσης σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη κάθε Τρίτη έως τις 26 Νοεμβρίου.
Μια μουσικό-θεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Γάλλο συνθέτη που άλλαξε την πορεία της μουσικής, τον ιμπρεσιονιστή συνθέτη Claude Debussy, μια ιδέα της Ναταλίας Γεράκη με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μάνιας Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται στις 30 Νοεμβρίου και 1 και 3 Δεκεμβρίου.
Τέλος έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου συνεχίζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η έκθεση φωτογραφίας "ΔΙΝΩ+ΠΑΙΡΝΩ αγάπη, ελπίδα, φως, χαμόγελο", στην οποία τρεις ερασιτέχνες φωτογράφοι, μας ταξιδεύουν στα συναισθήματα μέσω των εικόνων τους, μιλώντας μας για την αξία της προσφοράς χωρίς σύνορα. H Μάρω Βερλή, ο Μανώλης Σαμαράκης και ο Πάνος Σινανίδης συμμετείχαν μαζί με μια ομάδα 45 εθελοντών σε αποστολή της Action Aid στο Βιετνάμ, με σκοπό την  κατασκευή του προαύλιου χώρου δυο νηπιαγωγείων στην κοινότητα Λάι Τσάο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης